Buchta je vďačným kandidátom na každú príležitosť. Keď sa ponáhľame, môžeme si ju dať ráno na raňajky, alebo vziať na desiatu do práce, prípadne sa na nej tešiť k popoludňajšej káve. Pokojne to ale môže byť aj darček pre niekoho blízkeho, kto rád maškrtí av pečení nie je veľmi zdatný.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1/2 kocky čerstvého neslaného masla
- 250 g tvarohu
- 3 lyžice vanilkového pudingu
- 2 vajcia
- 2 – 3 lyžičky vanilkového extraktu
- 160 ml mlieka
- 2 zrelé banány
Postup:
- Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 170 stupňov a formu vymažeme tukom aj vysypeme múkou. Kto chce, môže dať namiesto toho papier na pečenie.
- Dôležité je, aby mali všetky suroviny izbovú teplotu, než ich vôbec začneme spracovávať.
- Do misy dáme maslo s cukrom a pomocou ručného mixéra šľaháme, až bude ľahké a nadýchané.
- Prilejeme vanilkový extrakt, vajcia a poriadne našľaháme. Postupne začneme prisypávať múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. Mixér zapneme na nízky stupeň, aby sa to nešľahalo tak rýchlo.
- Pridáme vidličkou roztlačené banány, tvaroh aj puding a jemne premiešame vareškou, aby sa všetko spojilo.
- Cesto nalejeme do pripravenej formy a niekoľkokrát s ňou klikneme dnom o stôl.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 25 až 30 minút. Špajlí skontrolujeme, ako je cesto prepečené a keď nelepí, máme vyhrané.
- Hotovú buchtu vyberieme z rúry na drôtený stojan a necháme 10 – 15 minút odpočinúť. Potom otočíme formu dnom nahor a tortu vyklepneme na kuchynskú mriežku. Necháme vychladnúť.
- Môžeme ešte pocukrovať alebo ozdobiť čokoládovou polevou, ale nie je to nutné, pretože buchta je skvelá aj len tak bez ničoho.
Tip: Ak chceme chuť buchty ešte trochu vylepšiť, môžeme pridať hrozienka, čerstvé jahody alebo napríklad sušenú papayu.