Banánová buchta s tvarohom

Banánová buchta s tvarohom

Buchta je vďačným kandidátom na každú príležitosť. Keď sa ponáhľame, môžeme si ju dať ráno na raňajky, alebo vziať na desiatu do práce, prípadne sa na nej tešiť k popoludňajšej káve. Pokojne to ale môže byť aj darček pre niekoho blízkeho, kto rád maškrtí av pečení nie je veľmi zdatný.

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1/2 kocky čerstvého neslaného masla
  • 250 g tvarohu
  • 3 lyžice vanilkového pudingu
  • 2 vajcia
  • 2 – 3 lyžičky vanilkového extraktu
  • 160 ml mlieka
  • 2 zrelé banány

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 170 stupňov a formu vymažeme tukom aj vysypeme múkou. Kto chce, môže dať namiesto toho papier na pečenie.
  • Dôležité je, aby mali všetky suroviny izbovú teplotu, než ich vôbec začneme spracovávať.
  • Do misy dáme maslo s cukrom a pomocou ručného mixéra šľaháme, až bude ľahké a nadýchané.
  • Prilejeme vanilkový extrakt, vajcia a poriadne našľaháme. Postupne začneme prisypávať múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. Mixér zapneme na nízky stupeň, aby sa to nešľahalo tak rýchlo.
  • Pridáme vidličkou roztlačené banány, tvaroh aj puding a jemne premiešame vareškou, aby sa všetko spojilo.
  • Cesto nalejeme do pripravenej formy a niekoľkokrát s ňou klikneme dnom o stôl.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 25 až 30 minút. Špajlí skontrolujeme, ako je cesto prepečené a keď nelepí, máme vyhrané.
  • Hotovú buchtu vyberieme z rúry na drôtený stojan a necháme 10 – 15 minút odpočinúť. Potom otočíme formu dnom nahor a tortu vyklepneme na kuchynskú mriežku. Necháme vychladnúť.
  • Môžeme ešte pocukrovať alebo ozdobiť čokoládovou polevou, ale nie je to nutné, pretože buchta je skvelá aj len tak bez ničoho.
Brilantný banánový múčnik.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com

Tip: Ak chceme chuť buchty ešte trochu vylepšiť, môžeme pridať hrozienka, čerstvé jahody alebo napríklad sušenú papayu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.