Jednoduché nadýchané lievančeky s banánmi sú ľahučké a zároveň výdatné. Stačí vám na ne iba pár surovín a hravo si tak vykúzlite lahodné raňajky, ktoré si zamilujete.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 2 polievkové lyžice cukru (voliteľne)
- 2 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 štipka škorice (voliteľne)
- 1 štipka soli
- 2 stredné zrelé banány
- 1 šálka mlieka
- 2 veľké vajcia
- 1/4 šálky repkového oleja
Postup
- V strednej mise prešľaháme hladkú múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu, používate, a soľ.
- Dáme bokom.
- V samostatnej miske roztlačíme banány vidličkou (je v poriadku, pokiaľ vám zostanú malé kúsky).
- Pridáme vajcia a zalejeme mliekom a repkovým olejom a miešame, kým sa všetko nespojí.
- Suché ingrediencie vsypeme do mokrých a miešame, kým sa všetko nespojí.
- Necháme pár minút sedieť.
- Rozpálime veľkú panvicu alebo gril na strednú teplotu.
- Na každý lívanček nalejeme na panvicu asi 1/4 šálky cesta.
- Vyprážame, kým sa na povrchu lievancov nevytvoria bubliny, potom otočíme tenkou stierkou a smažíme ešte 1 alebo 2 minúty.
- Podávame teplé s trochou javorového sirupu a extra toppingom podľa vášho výberu.