Len pár ingrediencií stačí na to, aby ste si doma usmažili tie najlepšie lievance s banánom!
Čo budeme potrebovať
- 1 veľmi zrelý banán, roztlačený
- 2 vajcia, rozšľahané
- 2 lyžice mletého ľanového semienka (alebo chia semienka)
- ¼ lyžičky čistého vanilkového extraktu
- 2 lyžice kokosového oleja
Postup
- Banán a vajcia zmiešajte v miske do hladkej zmesi.
- Pridajte mleté ľanové semienko a vanilkový extrakt a cesto dobre premiešajte.
- Kokosový olej rozohrejte v malej panvici na stredne nízku teplotu.
- Naberte cesto, asi 1/4 odberačky pridajte na panvicu a pečte, kým stred nezačne bublať, asi 30 sekúnd.
- Lívančeky otočte a pečte, kým ľahko nezhnedne, ešte 1 až 2 minúty.
Lívanečky sú vďaka tvarohu úžasne vláčne a ich chuť môžete ovplyvniť jednoducho podľa toho, akú zvolíte príchuť pudingu.
Skúste aj tento nadýchaný a krehký dezert , ktorý je plný náplne z vanilkového pudingu! Skúste kremeša!