Banánové lievance s arašidovým maslom

Banánové lievance s arašidovým maslom

Tieto celozrnné lievančeky z vanilkového kefíru a banánov, potreté teplou zmesou javorového sirupu a arašidového masla, sú ľahučké a nadýchané, príjemne sladké a chuťovo úplne luxusné. Sú perfektné raňajkami, ktoré si vychutná celá rodina.

Ingrediencie

  • 2 šálky celozrnnej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 2 šálky vanilkového kefíru
  • 2 vajcia
  • 2 malé alebo 1 veľký banán, nakrájaný na plátky
  • 2 lyžice masla
  • 1/3 šálky javorového sirupu
  • 1/3 šálky nesoleného krémového arašidového masla

Postup

  1. V strednej mise premiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a škoricu.
  2. V malej miske premiešajte kefír a vajcia, kým sa nespoja.
  3. Pridajte plátky banánu.
  4. Mokré prísady pridajte k suchým a zľahka premiešajte.
  5. Vo veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte maslo na strednom ohni.
  6. Na každý lívanec pridajte na panvicu 1/4 šálky cesta a cesto rozprestrite zadnou stranou odmerky do okrúhleho tvaru.
  7. Vymažte, kým povrch lievancov nezačne bublať, asi 3 minúty.
  8. Obráťte lievance pomocou špachtle a smažte ďalšie 3 minúty, alebo kým druhá strana ľahko nezhnedne.
  9. Medzitým zmiešajte javorový sirup s arašidovým maslom a zmes zohrejte v rúre na cca 30 sekúnd.
  10. Lievance potrite teplou zmesou javorového sirupu a arašidového masla a ihneď podávajte.
Lievance z kefíru a banánov naskladané na sebe, servírované s plátkami čerstvých banánov a arašidovým maslom.
www.karalydon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.