Užite si tieto zdravé muffiny z banánov a čokopecičiek, ktoré sú vláčne, nadýchané a príjemne sladké. Pripravujú sa z medu, celozrnnej múky a gréckeho jogurtu a sú nielen plné živín, ale aj božsky chutia.
Čo budete potrebovať
- 2 šálky celozrnnej múky
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/3 šálky medu
- 3 lyžice kokosového alebo trstinového cukru
- 2 veľké vajcia, izbové teploty
- 3/4 šálky plnotučného bieleho gréckeho jogurtu
- 1 šálka roztlačených zrelých banánov
- 1/4 šálky kokosového oleja, rozpusteného
- 1 šálka čokopecičiek
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Formu na 12 muffinov vyložte papierovými košíčkami a dajte bokom.
- Do strednej misy preosejte múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu a dajte bokom.
- Vo veľkej mise prešľahajte med, cukor, vajcia, grécky jogurt a roztlačené banány a miešajte, pokiaľ nebudú ingrediencie úplne zapracované.
- Suchú zmes pridajte k mokrej zmesi a pomocou gumovej stierky miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Nepremiešajte.
- Prilejte rozpustený kokosový olej a premiešajte.
- Nakoniec vmiešajte čokopecičky.
- Cesto rovnomerne rozdeľte do pripravených formičiek na muffiny, každú formu naplňte až po vrch.
- Pečte 15 až 18 minút, alebo pokiaľ nie sú vršky nafúknuté, ľahko dozlatista opečené a špáradlo zapichnuté doprostred nevyjde čisté alebo s pár vlhkými omrvinkami.
- Muffiny nechajte chladiť aspoň 5 minút vo forme, než ich prenesiete na rošt
- Vychutnajte si ich teplé alebo ich skladujte v zakrytej nádobe až 2 dni.