Banánové rezy s mascarpone polevou

Banánové rezy s mascarpone polevou

Vynikajúce rezy z vlašských orechov a banánov doplnené luxusnou polevou z mascarpone a semienok z vanilkového struku. Znie to lahodne? Tak si ich poďte s nami spoločne pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 140 g vlašských orechov
  • 200 g trstinového cukru
  • 180 ml rastlinného oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky škorice
  • 2 banány, nahrubo roztlačené s 2 lyžičkami citrónovej šťavy
  • 3 žĺtky

Na polevu:

  • 350 g mascarpone
  • 50 g trstinového cukru
  • vyškriabané semienka z 1 vanilkového struku

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  • Štvorcovú formu s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie.
  • Vlašské orechy pečte na plechu v rúre dozlatista, 8–12 minút, nechajte úplne vychladnúť, potom odstráňte uvoľnenú šupku a polovicu vlašských orechov nasekajte najemno a zvyšok nahrubo.
  • Cukor a olej šľahajte v elektrickom mixéri, kým sa dobre nespoja (4–5 minút).
  • Medzitým si do misy preosejte múku, prášok do pečiva, korenie a soľ, vmiešajte vlašské orechy a dajte bokom.
  • Do zmesi cukru pridajte banán a žĺtky, prešľahajte a potom vmiešajte suché prísady.
  • Zmes nalejte do pripravenej formy, rovnomerne rozotrite ku krajom, uhlaďte vršok a pečte v strede rúry do zlatohneda, 30-35 minút.
  • Nechajte krátko vychladiť vo forme, potom vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.
  • Všetky prísady na polevu šľahajte v elektrickom mixéri, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy (1-2 minúty).
  • Tesne pred podávaním potrite buchtu polevou pomocou malej špachtle, nakrájajte a podávajte.
Rezy z vlašských orechov a banánov doplnené luxusnou polevou z mascarpone a semienok z vanilkového struku na tanieri.
www.gourmettraveller.com.au

Máme pre vás aj výborné recepty na rezy s čokoládou ! Aký variant vyskúšate ako prvý?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.