Banánové rezy s polevou z mascarpone

Banánové rezy s polevou z mascarpone

Tieto banánové rezy sú neuveriteľne jednoduché na prípravu, sú úžasne nadýchané a vláčne a skvele ich dopĺňa poleva z mascarpone. Navyše ho vyrobíte za menej ako 30 minút!

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • 1 a 1/2 šálky roztlačených zrelých banánov (3 stredne veľké)
  • 1 šálka cmaru alebo 1 šálka mlieka + 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli

Na polevu:

  • 6 lyžíc masla izbovej teploty
  • 1 a 1/2 šálky práškového cukru, preosiateho
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 110 g studeného mascarpone alebo smotanového syra

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vymažte pekáč s rozmermi 23 x 33 cm.
  • Dajte bokom.
  • V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom šľahajte maslo a cukor spoločne pri stredne vysokej rýchlosti, kým vám nevznikne hladká a nadýchaná zmes, asi 3–4 minúty.
  • Pridajte vajcia, roztlačené banány, cmar a vanilkový extrakt.
  • Miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa všetko nespojí.
  • V malej miske zmiešajte múku, jedlú sódu a soľ.
  • Do mokrej zmesi pridajte múčnu zmes v troch prídavkoch, miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto nalejte do pekáča a pečte 20-25 minút.
  • Keď je buchta hotová, špajle zapichnutá doprostred by mala vyjsť čistá a malo by na nej byť len pár omrviniek.
  • Nechajte buchtu úplne vychladnúť.
  • Polevu pripravíte tak, že v mise stolného mixéra s lopatkovým nástavcom ušľaháte maslo a práškový cukor, kým vám nevznikne svetlá a nadýchaná zmes.
  • Pridajte vanilkový extrakt a mascarpone a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Natrite na vychladené rezy a nechajte stuhnúť.
  • Užite si to!
Rez z banán s mascarpone polevou, ozdobený plátkom banánu a servírovaný na tanieriku.
www.platedcravings.com

Máme pre vás aj ďalšie úžasné recepty na sladké dezerty z banánov ! Raz ochutnáte a už nebudete môcť prestať.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.