Banánové rezy s pudingom a šľahačkou

Banánové rezy s pudingom a šľahačkou

Úžasné rezy, ktoré pozostávajú z niekoľkých vrstiev – cesto, puding, banány, šľahačka a piškóty. To jednoducho musíte milovať!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 a 1/2 šálok hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 2 šálky kryštálového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 1 šálka repkového oleja
  • 1/2 šálky cmaru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky zrelých roztlačených banánov, asi 3 až 4 veľké banány

Na puding:

  • 2 balenia instantného vanilkového pudingu
  • 4 šálky mlieka
  • 1 lyžica vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 4 až 5 veľkých zrelých banánov nakrájaných na plátky
  • 2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 20 piškótov, hrubo rozdrvených

Na ozdobu:

  • nakrájané banány
  • 8 piškótov

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Hlboký plech s rozmermi 23 x 33 cm nastriekajte olejom v spreji.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu, soľ a jedlú sódu.
  • Dajte bokom.
  • V mise elektrického šľahača šľahajte cukor, vajcia, olej, cmar a vanilkový extrakt na strednú rýchlosť asi 2 minúty.
  • Múčnu zmes pridávajte k cukrovej zmesi po jednej tretine a po každom pridaní šľahajte na nízku rýchlosť, kým nebude vzniknutá zmes hladká.
  • Vmiešajte roztlačené banány.
  • Cesto naneste na pripravený plech.
  • Pečte v predhriatej rúre 30 až 35 minút alebo kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté.
  • Rezy položte na mriežku a nechajte 20 minút chladnúť.
  • Po 20 minútach urobte pomocou rukoväte varešky hlboké otvory po celej buchte.
  • Vo veľkej mise šľahajte instantný vanilkový puding s mliekom a vanilkovým extraktom, kým vám nevznikne hustá a hladká zmes.
  • Na mierne teplú buchtu rovnomerne rozotrite puding.
  • Zakryte buchtu potravinárskou fóliou a pritlačte ju priamo na puding (aby sa nevytvoril škralúp).
  • Buchtu nechajte chladiť aspoň 2 hodiny alebo až cez noc.
  • Odstráňte z buchty fóliu.
  • Plátky banánu rovnomerne rozložte na puding.
  • V mise elektrického mixéra šľahajte smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilku do zhustnutia.
  • Vzniknutú šľahačku rozotrite na vrch buchty a potom posypote drvenými piškótami.
  • Nakrájajte a podávajte.
  • Podľa potreby ozdobte ďalšími nakrájanými banánmi alebo piškótami.
Rezy z banánov vo forme a na tanieriku, ozdobené šľahačkou, pudingom a piškótami.
www.thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.