Banánové suflé

Banánové suflé

Neexistuje nič ako delikátny dezert, ktorý zakončí úplne fantastickú večeru. Tento recept na horúcu banánový tortu možno pripraviť aj deň vopred a nakoniec ho podávať s trochou vanilkovej zmrzliny.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 banány
  2. 6 bielkov
  3. 150 g práškového cukru
  4. Maslo na vymazanie
  5. Lyžica vody
  6. Lyžica kukuričnej múky
  7. Lyžička citrónovej šťavy

Postup

  1. Najprv si zapekacie mištičky dobre vymastíme maslom
  2. Do jednej formičky pridáme lyžičku práškového cukru a formičkou otáčame, aby sa cukor prichytil po stranách formičky.
  3. Opakujeme, kým nebudú všetky štyri formičky dobre vysypané
  4. Základ suflé vytvoríme zmiešaním vody a kukuričnej múky
  5. Zmes vložíme do kuchynského robota so zrelými banánmi a vytlačenou citrónovou šťavou
  6. Mixujeme, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu cesta
  7. Vedľa v miske si vyšľaháme bielky do tuhého snehu
  8. Do veľkej misy odídeme štyri vrchovaté lyžičky banánovej zmesi, odoberieme tretinu vyšľahaného snehu a dôkladne premiešame, aby sme získali banánovú pastu
  9. Jemne pridáme zvyšný sneh a zmiešame
  10. Banánové cesto na suflé rozdelíme rovnomerne do formičiek
  11. Uhladíme vršky cesta
  12. Až budeme pripravení suflé piecť, formičky vyložíme na plech a pečieme po dobu 10-15 minút na 180 stupňov
  13. Suflé ihneď podávame s miskou vanilkovej zmrzliny
Dezert z banánu posypaný práškovým cukrom upečený v rúre.
Zdroj: cookingtoentertain.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.