Neexistuje nič ako delikátny dezert, ktorý zakončí úplne fantastickú večeru. Tento recept na horúcu banánový tortu možno pripraviť aj deň vopred a nakoniec ho podávať s trochou vanilkovej zmrzliny.
Čo budeme potrebovať
- 2 banány
- 6 bielkov
- 150 g práškového cukru
- Maslo na vymazanie
- Lyžica vody
- Lyžica kukuričnej múky
- Lyžička citrónovej šťavy
Postup
- Najprv si zapekacie mištičky dobre vymastíme maslom
- Do jednej formičky pridáme lyžičku práškového cukru a formičkou otáčame, aby sa cukor prichytil po stranách formičky.
- Opakujeme, kým nebudú všetky štyri formičky dobre vysypané
- Základ suflé vytvoríme zmiešaním vody a kukuričnej múky
- Zmes vložíme do kuchynského robota so zrelými banánmi a vytlačenou citrónovou šťavou
- Mixujeme, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu cesta
- Vedľa v miske si vyšľaháme bielky do tuhého snehu
- Do veľkej misy odídeme štyri vrchovaté lyžičky banánovej zmesi, odoberieme tretinu vyšľahaného snehu a dôkladne premiešame, aby sme získali banánovú pastu
- Jemne pridáme zvyšný sneh a zmiešame
- Banánové cesto na suflé rozdelíme rovnomerne do formičiek
- Uhladíme vršky cesta
- Až budeme pripravení suflé piecť, formičky vyložíme na plech a pečieme po dobu 10-15 minút na 180 stupňov
- Suflé ihneď podávame s miskou vanilkovej zmrzliny