Pripravte si tento vlhký banánový chlebíček s rumom, vanilkou a muškátovým orieškom a kúskami drveného ananásu. Je to úplná delikatesa!
Ingrediencie
- 2 veľké banány alebo 1 šálka roztlačených banánov
- ¾ šálky drveného ananásu z konzervy, scedeného
- 1/4 šálky kyslej smotany
- 2 veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička muškátového orieška
- ¼ šálky mlieka
- 2 šálky hladkej múky
- ½ šálky trstinového cukru
- ½ šálky kryštálového cukru
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- ½ šálky masla
- 1 – 2 lyžice rumu
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Formu na chlieb vymažte sprejom na pečenie a dajte bokom.
- V malej miske zmiešajte roztlačené banány, drvený ananás a kyslú smotanu stláčadlom na zemiaky.
- Potom vyšľahajte vajcia, mlieko, rum a vanilkový extrakt do hladka.
- Pridajte kryštálový cukor a trstinový cukor.
- V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu, muškátový oriešok a soľ.
- Pomocou ručného mixéra pridajte do suchej zmesi maslo, kým nebude úplne zapracované, a potom postupne pridávajte vlhké prísady.
- Pokračujte v miešaní po dobu asi 2 minút, kým nie sú suché ingrediencie plne zapracované.
- Zoškriabte strany.
- Nalejte zmes do pripravenej formy na chlieb – pečte asi 60-75 minút.
- Pred nakrájaním nechajte vychladnúť.