Banánovo-ananásový chlebíček

Banánovo-ananásový chlebíček

Pripravte si tento vlhký banánový chlebíček s rumom, vanilkou a muškátovým orieškom a kúskami drveného ananásu. Je to úplná delikatesa!

Ingrediencie

  • 2 veľké banány alebo 1 šálka roztlačených banánov
  • ¾ šálky drveného ananásu z konzervy, scedeného
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička muškátového orieška
  • ¼ šálky mlieka
  • 2 šálky hladkej múky
  • ½ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • ½ šálky masla
  • 1 – 2 lyžice rumu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Formu na chlieb vymažte sprejom na pečenie a dajte bokom.
  3. V malej miske zmiešajte roztlačené banány, drvený ananás a kyslú smotanu stláčadlom na zemiaky.
  4. Potom vyšľahajte vajcia, mlieko, rum a vanilkový extrakt do hladka.
  5. Pridajte kryštálový cukor a trstinový cukor.
  6. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu, muškátový oriešok a soľ.
  7. Pomocou ručného mixéra pridajte do suchej zmesi maslo, kým nebude úplne zapracované, a potom postupne pridávajte vlhké prísady.
  8. Pokračujte v miešaní po dobu asi 2 minút, kým nie sú suché ingrediencie plne zapracované.
  9. Zoškriabte strany.
  10. Nalejte zmes do pripravenej formy na chlieb – pečte asi 60-75 minút.
  11. Pred nakrájaním nechajte vychladnúť.
Ananásový chlebíček s banánom servírovaný na tanieri s vedľa položenými kúskami ananásu.
www.africanbites.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.