Pripomína banánový koláč, ale je oveľa jednoduchšie! Tento nepečený dezert z banánu používa grahamové sušienky namiesto klasickej krusty.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 20 celých medových grahamových sušienok, rozdelených
- 5 malých banánov, nakrájaných na plátky
- 205 ml plnotučného mlieka
- 140 g vanilkového alebo banánového pudingu
- 230 g smotanový syr
- 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 340 g šľahačky
Postup
- Dno misy vyložte polovicou grahamových sušienok.
- Na vrstvu sušienok položte plátky banánu.
- Vo veľkej mise prešľahajte mlieko a puding, kým sa nespojí a nevznikne hladká a hustá zmes.
- Vyšľahajte si šľahačku.
- V samostatnej miske prešľahajte smotanový syr a sladené kondenzované mlieko.
- Pridajte šľahačku a zmiešajte, kým sa dobre nespoja, a potom polovicu zmesi nalejte na plátky banánu.
- Pridajte vrstvu sušienok, banánov a smotanového krému.
- V malom plastovom sáčku rozdrvte pár sušienok a posypte povrch dezertu.
- Zakryte a dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo cez noc
Pokiaľ milujete banány a chcete si v horúcich letných dňoch dať nejaké osvieženie, skúste si pripraviť banánové smoothie podľa našich receptov .