Baranie rohy v sladkokyslom láku

Baranie rohy v sladkokyslom láku

Čerstvé papričky sú samozrejme vynikajúce, ale sú priam neodolateľne dobré, keď sú nakladané. Môžete popustiť uzdu svojej fantázii a použiť niekoľko rôznych druhov paprík dohromady spoločne s rôznymi druhmi korenia. V tomto recepte sa medze nekladú. Pálivé, jemné, sladké, slané… použite akúkoľvek odrodu korenia, na ktorú majú práve vaše chuťové poháriky zálusk!

Čo budeme potrebovať

  1. 400 g baraních rohov
  2. 100 ml vody
  3. 100 ml octu
  4. Lyžica soli
  5. Lyžica cukru
  6. Hrsť kôpru
  7. 3 strúčiky cesnaku
  8. 2 lyžice celého korenia
  9. Lyžička zelerového semienka
  10. Bobkový list (na pohár)
  11. List chrenu (na pohár)

Postup

  1. Celé papriky si umyjeme a očistíme
  2. Niekoľkokrát každú papriku prepichneme nožom, aby sa nálev dostal aj dovnútra
  3. Na dno každého pohára si dáme čerstvý kôpor, prelisovaný strúčik cesnaku a guličky korenia
  4. Ak sme sa rozhodli pre bobkový list alebo chren, tie pridáme aj
  5. V hrnci privedieme do varu ocot, vodu, cukor a soľ
  6. Zahrievame, kým sa cukor a soľ nerozpustia
  7. Než lákom budeme papriky zalievať, necháme ho ešte mierne vychladnúť
  8. Medzitým si barané rohy naukladáme do jednotlivých pohárov
  9. Snažíme si ich tam natlačiť čo najviac
  10. Nakoniec papriky prelejeme lákom, kým nie sú úplne ponorené.
  11. Utrieme hrdlo pohárov a uzavrieme viečkom
  12. Poháre s lákom necháme vychladnúť, potom umiestnime do chladničky
  13. Pred samotnou konzumáciou ich necháme aspoň 2-3 týždne odpočívať na chladnom mieste

Tento recept na zavarené baranie rohy je najlepšie pre konzumáciu do 6 mesiacov .

Pikantné papriky v sladkokyslom láku s korením.
Zdroj: daringgourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.