Kokosové mlieko je v indickej a thajskej kuchyni, odkiaľ väčšina receptov s batátmi pochádza, veľmi obľúbené. Pridajte ho aj do polievky!
Ingrediencie:
- 600 g batátov
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 šálky kokosového mlieka
- 2 PL karí
- 1 PL olivového oleja
- 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia
- soľ
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, približne 5-7 minút.
- Pridajte prelisovaný cesnak, soľ a premiešajte.
- Keď sa cesnak rozvonia, pridajte do hrnca tiež olúpané a na kocky nakrájané batáty, karí a kajenské korenie.
- Za stáleho miešania restujte približne 5 minút.
- Prilejte k zmesi kokosové mlieko a priveďte zmes do varu.
- Varte pod pokrievkou približne 20-25 minút.
- Keď sú batáty mäkké, zmes odstavte a pomocou kuchynského robota alebo ponorného mixéra rozmixujte do podoby krému.
- Ochutnajte a prípadne ešte dosoľte či pridajte viac korenia.
Skvele vyzerá táto batátová polievka servírovaná s opraženou cícerom.
Batátová polievka nie je jediným krémom, ktorý si môžete za chladných večerov uvariť. Inšpirujte sa našimi ďalšími krémovými polievkami !