Hľadáte inšpiráciu, ako využiť batáty? Recepty na batátové polievky sú jednoduché a veľmi dobré. Tento variant je navyše vhodný aj pre vegánov a vegetariánov.
Čo budeme potrebovať
- 1 cibuľa
- 1 lyžička cesnaku
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 lyžica olivového oleja
- ¼ lyžičky muškátového orieška
- 2 veľké mrkvy
- 4 veľké batáty
- 2 hrnčeky zeleninového (alebo mäsového) vývaru
- 400 ml kokosovej šľahačky (alebo kokosového mlieka)
- ¼ hrnčeka arašidového masla (alebo iné orechové)
- morská soľ a čierne korenie podľa chuti
Na ozdobu
- koriander a čierne korenie
Postup
- Nakrájajte si cibuľu na kocky, dajte ju orestovať na olivovom oleji, pridajte prelisovaný cesnak a nechajte zosklovatieť.
- Pridajte kajenské korenie a muškátový oriešok.
- Potom pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájané sladké zemiaky a chvíľu restujte.
- Podlejte vývarom, kokosovou šľahačkou, uveďte do varu, a potom stlmte plameň a nechajte prebublávať, kým nebude zelenina mäkká.
- Ku koncu pridajte arašidové maslo a zamiešajte.
- Hotovú polievku rozmixujte tyčovým mixérom najemno.
- Dochuťte čiernym korením a soľou podľa chuti.
- Servírujte posypané čiernym korením a (čerstvým) koriandrom.
Premýšľate, čo dobré si ku kaši z batátov urobiť? Čo treba vyskúšať recept na masovú roládu zakaždým na iný spôsob ? Hneď máte inšpiráciu na niekoľko jedálnych lístkov dopredu.