Tieto hranolčeky zo sladkých zemiakov sú dokonale chrumkavé, akoby ste ich dostali v reštaurácii! Sladké hranolky budeme v tomto recepte smažiť do zlatohnedej dokonalosti. Podávajte hranolky ku grilovanému mäsu alebo sendvičom.
Čo budeme potrebovať
- 4 batáty strednej veľkosti
- 80 g kukuričného škrobu
- 600 ml rastlinného oleja
- 2 lyžičky soli
- 3/4 lyžičky korenia
- nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Umyte a olúpte sladké zemiaky.
- Nakrájajte sladké zemiaky na tyčinky.
- Batáty dvakrát prepláchneme v studenej vode.
- Hranolky varte vo vode 4 minúty, kým nezmäknú. Vyberte hranolky a vložte ich do ľadového kúpeľa.
- Pripravte si cesto na hranolky zmiešaním kukuričného škrobu s rovnakým množstvom vody v miske.
- Cesto dochutíme 2 lyžičkami soli a 3/4 lyžičky korenia.
- Hranolčeky namáčajte v cestíčku a nechajte 2 minúty odpočívať na papierovej utierke.
- Zahrejte hrniec s rastlinným olejom.
- Zmažte batátové hranolky v dávkach 7-15 v závislosti od veľkosti vášho hrnca.
- Vymažte hranolky 5-7 minút dozlatista.
- Keď sú hranolky hotové, položte ich v jednej vrstve na papierové obrúsky, aby odkvapkali.
- Dochuťte ďalšou soľou a korením podľa chuti a podávajte ich horúce a chrumkavé. V prípade potreby pridajte petržlenovú vňať.
Hranolky môžete vyprážať na panvici, ale lepší a jednoduchší spôsob je mať fritézu. Ale sú si zaobstarať? To zistíte v našej recenziu na 6 moderných fritéz, ktoré vám uľahčia vaše varenie!