Máme pre vás luxusné recepty na pyré z batátov 5x inak. Zabudnite na obyčajnú zemiakovú kašu!

Už vás nebaví ako prílohu točiť zemiaky na x rôznych spôsobov stále dookola?

Potom vám určite prídu vhod naše lahodné recepty na batátové pyré, ktoré posunie váš pokrm minimálne o level vyššie.

Vyskúšajte variant s mrkvou, javorovým sirupom či orestovanými lístkami šalvie.

Pochutnáte si!

Ako z batátov pripraviť pyré?

Existuje niekoľko spôsobov, ako batáty roztlačiť, akonáhle sú uvarené. Každá technika povedie k inej štruktúre:

  • Šťuchadlo na zemiaky: Vďaka tomu získate objemnejšiu textúru v závislosti na tom, ako dlho ich stláčate.
  • Vidlička: Toto je skvelá alternatíva, pokiaľ nemáte šťouchadlo na zemiaky a tiež pokiaľ dávate prednosť mierne hrubej a robustnej štruktúre.
  • Kuchynský robot: Použitie kuchynského robota povedie k ultra hladkej štruktúre, ale uistite sa, že batáty nepremixujete, inak budú mať gumovú textúru.
  • Ponorný mixér: Získate jemnejšiu textúru ako pri použití šťouchadla na zemiaky, ale nie tak hladkú ako pri použití kuchynského robota.
  • Stolový mixér: Podobne ako pri kuchynskom robote to povedie k hladkej a krémovej štruktúre.

Na prípravu pyré sa vám môže hodiť ponorný mixér. Prečítajte si naše recenzie najlepších tyčových mixérov a zistite, kto vyhral v našom porovnaní!

Ďalšia variácia batátového pyré

  • Na batátoch môžete nechať šupku , čo povedie k rustikálnejšej chuti.
  • Pre väčšiu chuť a krémovosť použite na pyré kokosové mlieko .
  • Namiesto varenia batátov ich skúste u piecť . Predhrejte rúru na 200 °C. V strednej miske premiešajte batáty s olejom, soľou a čiernym korením. Na plech vyložený papierom na pečenie položte batáty v jednej vrstve a pečte, kým nebudú hotové (cca 30 minút).
  • Na pyré pridajte pridajte nasekané orechy či ovocie .

A ako sa vám naše dnešné recepty na batátové pyré páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.