Batáty z rúry plnené trhaným mäsom

Batáty z rúry plnené trhaným mäsom

Trhané bravčové mäso je vynikajúce a nie je nič zlé na tom, keď ho zjete rovno z taniera (alebo rovno z rúry!). Existuje však dôvod, prečo sú sendviče s bravčovým mäsom (skúste aj naše recepty s trhaným mäsom ) tak obľúbené, preto ním skúste naplniť dokonale vypečené sladké zemiaky z rúry.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg bravčovej pečienky bez kosti
  • 4 veľké sladké zemiaky
  • 1 červená cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 2 zelené cibule (nakrájané na tenké plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 125 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička chilli prášku
  • 1 lyžička papriky
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 20 ml jablčného octu
  • BBQ omáčka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  • V malej miske zmiešajte chilli prášok, rascu, papriku a soľ a korenie.
  • Zmes rovnomerne rozotrite na bravčové mäso.
  • Vložte cibuľu, cesnak, bravčové mäso a hovädzie vývar do pomalého hrnca.
  • Prikryte a varte pri nízkej teplote 8 hodín.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Batáty vložte do rúry a pečte 45 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Vyberte mäso z pomalého hrnca a vložte ho do veľkej misy.
  • Pomocou dvoch vidličiek mäso roztrhajte.
  • Pridajte BBQ omáčku a jablkový ocot do pomalého hrnca a varte omáčku ďalších 30 minút na nízku teplotu.
  • Akonáhle je omáčka hotová, zmiešame ju s bravčovým mäsom.
  • Každý sladký zemiak rozrežte uprostred.
  • Každý batát naplňte trhaným bravčovým mäsom. Posypte zelenou cibuľkou a pokvapkajte extra BBQ omáčkou.

Akýnajlepší pomalý hrniec sa bude hodiť pre tento recept na plnené zapečené zemiaky s mäsom? To zistíte vďaka našej obsiahlej recenziu na webe!

Tanierik so sladkými zemiakmi upečenými v šupke a naplnenými BBQ trhaným mäsom.
Zdroj: onebalancedlife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.