Trhané bravčové mäso je vynikajúce a nie je nič zlé na tom, keď ho zjete rovno z taniera (alebo rovno z rúry!). Existuje však dôvod, prečo sú sendviče s bravčovým mäsom (skúste aj naše recepty s trhaným mäsom ) tak obľúbené, preto ním skúste naplniť dokonale vypečené sladké zemiaky z rúry.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg bravčovej pečienky bez kosti
- 4 veľké sladké zemiaky
- 1 červená cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
- 2 zelené cibule (nakrájané na tenké plátky)
- 2 strúčiky cesnaku
- 125 ml hovädzieho vývaru
- 1 lyžička chilli prášku
- 1 lyžička papriky
- ½ lyžičky mletej rasce
- 20 ml jablčného octu
- BBQ omáčka
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- V malej miske zmiešajte chilli prášok, rascu, papriku a soľ a korenie.
- Zmes rovnomerne rozotrite na bravčové mäso.
- Vložte cibuľu, cesnak, bravčové mäso a hovädzie vývar do pomalého hrnca.
- Prikryte a varte pri nízkej teplote 8 hodín.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Batáty vložte do rúry a pečte 45 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
- Vyberte mäso z pomalého hrnca a vložte ho do veľkej misy.
- Pomocou dvoch vidličiek mäso roztrhajte.
- Pridajte BBQ omáčku a jablkový ocot do pomalého hrnca a varte omáčku ďalších 30 minút na nízku teplotu.
- Akonáhle je omáčka hotová, zmiešame ju s bravčovým mäsom.
- Každý sladký zemiak rozrežte uprostred.
- Každý batát naplňte trhaným bravčovým mäsom. Posypte zelenou cibuľkou a pokvapkajte extra BBQ omáčkou.
Akýnajlepší pomalý hrniec sa bude hodiť pre tento recept na plnené zapečené zemiaky s mäsom? To zistíte vďaka našej obsiahlej recenziu na webe!