Bavorský guláš na pive

Bavorský guláš na pive

Hustý a chutný guláš s jemnými kúskami hovädzieho mäsa a tmavým ležiakom je úplne delikátna a pochutí si na ňom celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice oleja alebo ghí
  • 1 kg cibule, nakrájané na malé kocky
  • 1 kg falošné hovädzie sviečkové, nakrájané na kúsky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 340 ml tmavého ležiaka
  • 2 a 1/2 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1 lyžička korenia
  • 1 lyžička rasce
  • 2 lyžičky sušenej majoránky
  • 700 g zemiakov

Postup

  • Vo veľkom hrnci s ťažkým dnom na stredne vysokom plameni rozohrejte olej a orestujte na kocky nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne (7-10 minút).
  • Pridajte hovädzie mäso, zamiešajte a opekajte, kým z neho nevytečie šťava a nevyparí sa väčšina tekutiny v hrnci (asi 10 minút).
  • Vmiešajte paradajkový pretlak a papriku, varte asi 1 minútu.
  • Pridajte pivo a oškrabajte dno hrnca.
  • Pridajte hovädzí vývar, soľ a korenie, rascu a majoránku, premiešajte a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu, prikryte a varte asi 80 minút.
  • Občas môžete zamiešať.
  • Po 80 minútach pridajte zemiaky.
  • Podľa potreby pridajte trochu vody.
  • Varte ďalších asi 20 minút, podľa toho, aké veľké kusy zemiakov máte.
  • Podávajte s ražným chlebom, nasekanou petržlenovou vňaťou a každú misku posypte štipkou papriky.
Guláš s jemnými kúskami hovädzieho mäsa a tmavým ležiakom na tanieri s lyžicou. Vedľa je položené pečivo a hrniec guláša.
www.craftbeering.com

A čo také recepty na fazuľový guláš ? Vyskúšajte ho s klobásou, údeným kolenom či vo vegánskej podobe!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.