Tak toto jednoducho musíte vyskúšať! Bavorská klasika zo zemiakov, nakladaných uhoriek, horčice a kôpru je jednoducho vynikajúca.
INGREDIENCIA
- 1 kg zemiakov
- ½ – ¾ šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- 2 lyžičky hrubozrnnej horčice
- ½ šálky jemne nakrájanej červenej cibule
- ¼ šálky jemne nasekaných nakladaných uhoriek
- 2 lyžice najemno nasekaného čerstvého kôpru
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- ¾ lyžičky jemnej morskej soli a viac podľa chuti
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, plus viac podľa chuti
POSTUP
- Vložte zemiaky do veľkého hrnca; pridajte studenú vodu, aby zakryla zemiaky aspoň o 3 cm.
- Priveďte do varu na stredne vysokom plameni.
- Znížte plameň na strednej a varte za občasného miešania, kým zemiaky nezmäknú, asi 14 minút.
- Sceďte a nechajte 5 až 10 minút stáť, kým nevychladnú.
- Zemiaky olúpte pomocou malého ostrého noža.
- Nakrájajte na kolieska s hrúbkou 1 centimeter a vložte do plytkej misky.
- Nalejte 1/2 šálky kuracieho vývaru do malej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry.
- Zahrievajte v mikrovlnnej rúre na vysokú teplotu, asi 30 sekúnd.
- Pridajte ocot a horčicu; premiešajte.
- Nalejte tekutinu na zemiaky v miske a jemne premiešajte.
- Nechajte pri izbovej teplote za občasného miešania 1 hodinu lúhovať.
- Pokiaľ zemiaky po 1 hodine absorbujú väčšinu vývaru, vmiešajte zvyšnú 1/4 šálky kuracieho vývaru.
- Pridajte cibuľu, uhorky, kôpor, olej, soľ a korenie a jemne premiešajte.
- Nechajte stáť pri izbovej teplote pri občasnom miešaní aspoň 2 hodiny alebo až 4 hodiny.
- Dochuťte ďalšou soľou a korením podľa chuti.