Bavorský zemiakový šalát

Bavorský zemiakový šalát

Tak toto jednoducho musíte vyskúšať! Bavorská klasika zo zemiakov, nakladaných uhoriek, horčice a kôpru je jednoducho vynikajúca.

INGREDIENCIA

  • 1 kg zemiakov
  • ½ – ¾ šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 lyžičky hrubozrnnej horčice
  • ½ šálky jemne nakrájanej červenej cibule
  • ¼ šálky jemne nasekaných nakladaných uhoriek
  • 2 lyžice najemno nasekaného čerstvého kôpru
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • ¾ lyžičky jemnej morskej soli a viac podľa chuti
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, plus viac podľa chuti

POSTUP

  • Vložte zemiaky do veľkého hrnca; pridajte studenú vodu, aby zakryla zemiaky aspoň o 3 cm.
  • Priveďte do varu na stredne vysokom plameni.
  • Znížte plameň na strednej a varte za občasného miešania, kým zemiaky nezmäknú, asi 14 minút.
  • Sceďte a nechajte 5 až 10 minút stáť, kým nevychladnú.
  • Zemiaky olúpte pomocou malého ostrého noža.
  • Nakrájajte na kolieska s hrúbkou 1 centimeter a vložte do plytkej misky.
  • Nalejte 1/2 šálky kuracieho vývaru do malej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry.
  • Zahrievajte v mikrovlnnej rúre na vysokú teplotu, asi 30 sekúnd.
  • Pridajte ocot a horčicu; premiešajte.
  • Nalejte tekutinu na zemiaky v miske a jemne premiešajte.
  • Nechajte pri izbovej teplote za občasného miešania 1 hodinu lúhovať.
  • Pokiaľ zemiaky po 1 hodine absorbujú väčšinu vývaru, vmiešajte zvyšnú 1/4 šálky kuracieho vývaru.
  • Pridajte cibuľu, uhorky, kôpor, olej, soľ a korenie a jemne premiešajte.
  • Nechajte stáť pri izbovej teplote pri občasnom miešaní aspoň 2 hodiny alebo až 4 hodiny.
  • Dochuťte ďalšou soľou a korením podľa chuti.
Šalát zo zemiakov na tanieri s lyžicou.
www.foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.