Obľúbená pochúťka, v ktorej sa chuť bažantieho mäsa skvele snúbi s lesnými hubami a divokou ryžou.
Ingrediencie:
- 1 bažant
- 2 šálky nevarenej divokej ryže
- 1 šálka nakrájaných čerstvých lesných húb
- 3 šálky vody
- 3/4 šálky nakrájanej cibule
- 6 plátkov slaniny
- 1 PL hladkej múky
- 2 čajové lyžičky sušeného mletého cesnaku
- 2 čajové lyžičky sušeného oregana
- 2 čajové lyžičky sladkej papriky
- 1 čajová lyžička korenia
- 2 čajové lyžičky soli
- olej
Postup:
- Na panvici rozohreje olej, zosklovať na ňom cibuľu a následne pridajte všetky korenia a vodu.
- V medziobdobí si múkou vysypte špeciálne vrecko určené na pečenie mäsa v rúre, pridajte slaninu, huby a ryžu.
- Následne do vrecka vložte tiež umytého a očisteného bažanta.
- Prilejte do vrecka zmes s korením a vrecko dôkladne uzavrite.
- Vložte na plech a pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne hodinu a pol, v závislosti od veľkosti bažanta.
- Pred podávaním nechajte ešte 10 minút v sáčku odstáť,
Nemáte možnosť kúpiť si zverinu? Nevarí, máme pre vás zaujímavé recepty na nepravé zverinové hody !