Bažant na divoko s ryžou

Bažant na divoko s ryžou

Obľúbená pochúťka, v ktorej sa chuť bažantieho mäsa skvele snúbi s lesnými hubami a divokou ryžou.

Ingrediencie:

  • 1 bažant
  • 2 šálky nevarenej divokej ryže
  • 1 šálka nakrájaných čerstvých lesných húb
  • 3 šálky vody
  • 3/4 šálky nakrájanej cibule
  • 6 plátkov slaniny
  • 1 PL hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky sušeného mletého cesnaku
  • 2 čajové lyžičky sušeného oregana
  • 2 čajové lyžičky sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička korenia
  • 2 čajové lyžičky soli
  • olej

Postup:

  1. Na panvici rozohreje olej, zosklovať na ňom cibuľu a následne pridajte všetky korenia a vodu.
  2. V medziobdobí si múkou vysypte špeciálne vrecko určené na pečenie mäsa v rúre, pridajte slaninu, huby a ryžu.
  3. Následne do vrecka vložte tiež umytého a očisteného bažanta.
  4. Prilejte do vrecka zmes s korením a vrecko dôkladne uzavrite.
  5. Vložte na plech a pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne hodinu a pol, v závislosti od veľkosti bažanta.
  6. Pred podávaním nechajte ešte 10 minút v sáčku odstáť,
Pochúťka z bažantieho mäsa s divokou ryžou a lesnými hubami
zdroj: tasteofhome.com

Nemáte možnosť kúpiť si zverinu? Nevarí, máme pre vás zaujímavé recepty na nepravé zverinové hody !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.