Bažant na víne s lesnými hubami

Bažant na víne s lesnými hubami

Pri príprave zveriny sa veľmi často používa víno, či už biele alebo červené. Výnimkou nie je ani tento recept!

Ingrediencie:

  • 2 bažantie prsia a 2 bažantie stehná bez kože
  • 2 šálky nakrájaných čerstvých lesných húb
  • 1 šálka suchého bieleho vína
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 3/4 šálky nakrájanej cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1/3 šálky petržlenu
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 2 PL vody
  • 4 PL masla
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Bažantie mäso umyte a z oboch strán osoľte a okoreňte.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej spoločne s dvoma lyžicami masla.
  3. Najprv na ich zmesi 2 minúty samostatne restujte bažantie stehná, potom pridajte aj bažantie prsia.
  4. Niekoľko minút mäso restujte a potom ho z panvice vyberte.
  5. Do rovnakej panvice pridajte zvyšné maslo a plátky húb.
  6. Huby duste približne 5 minút.
  7. Potom k nim pridajte nakrájanú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku.
  8. Premiešajte a pridajte víno.
  9. Keď sa jeho množstvo zredukuje na polovicu, prilejte do panvice kurací vývar a vložte do nej späť aj bažantie mäso.
  10. Priklopte panvicu pokrievkou a duste po dobu približne 20 minút, kým sú mäso aj huby úplne mäkké.
  11. Na záver pridajte kukuričný škrob, aby sa vytvorila omáčka.

Bažanta na víne podávajte so zemiakovou kašou posypaného petržlenovou vňaťou.

Kúsky bažantieho mäsa s lesnými hubami pripravované na víne
zdroj: homemadefoodjunkie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.