Máme pre vás zase niečo nové! Skúste tentoraz bažanta naplniť plnkou z mletého mäsa, masla, slaniny a pistácií. Nevšedná kombinácia, ktorú si obľúbite!
Čo budete potrebovať
- 2 bažanti (každý s hmotnosťou asi 520 g)
- 50 g masla, zmäknutého
- 6 plátkov slaniny, rozpolených
Na plnku:
- 15 g masla
- ½ cibule
- 1 pór, okrájaný a nakrájaný nadrobno
- 3 plátky slaniny
- 125 g uvareného mletého bravčového mäsa
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica nasekaného tymiánu
- 1 lyžička nasekanej šalvie
- 100 g ošúpaných a nakrájaných pistácií
Postup
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Na plnku rozohrejte na panvici maslo a cibuľu s pórom na ňom zľahka opekajte asi 8 minút, kým nezmäknú.
- Pridajte nakrájanú slaninu a opekajte ďalšie 3–4 minúty, kým nebude chrumkavá.
- Nechajte zmes vychladnúť na panvici a potom preložte do misky.
- Vmiešajte mleté mäso, bylinky a nasekané pistáciové oriešky.
- Dobre premiešajte a okoreňte.
- Bažanty pripravte tak, že vnútro dutín vytrite kuchynskou utierkou a potom plnku rozdeľte plnku medzi dutiny.
- Vonkajšok bažantov okoreňte a potrite maslom.
- Cez bažanty prehoďte plátky slaniny.
- Bažanty položte na kus alobalu, ktorý je dostatočne veľký, aby oba bažanty zabalil.
- Vytvorte balíček tak, že zdvihnete okraje alobalu a hore ponecháte otvor, aby mohla unikať para.
- Balíček dajte do hlbokej misy vhodnej do rúry a nalejte do nej 100 ml vody – to pomôže udržať vtáky vlhké.
- Pečte v rúre 45–55 minút, každých 20 minút podlievajte.
- Na posledných 15 minút zložte alobal.
- Hotové bažanty vyberte z rúry a nechajte 10 minút odpočívať.
- Podávajte pol bažanta na osobu.