Bažant plnený pistáciovou plnkou

Bažant plnený pistáciovou plnkou

Máme pre vás zase niečo nové! Skúste tentoraz bažanta naplniť plnkou z mletého mäsa, masla, slaniny a pistácií. Nevšedná kombinácia, ktorú si obľúbite!

Čo budete potrebovať

  • 2 bažanti (každý s hmotnosťou asi 520 g)
  • 50 g masla, zmäknutého
  • 6 plátkov slaniny, rozpolených

Na plnku:

  • 15 g masla
  • ½ cibule
  • 1 pór, okrájaný a nakrájaný nadrobno
  • 3 plátky slaniny
  • 125 g uvareného mletého bravčového mäsa
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nasekaného tymiánu
  • 1 lyžička nasekanej šalvie
  • 100 g ošúpaných a nakrájaných pistácií

Postup

  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Na plnku rozohrejte na panvici maslo a cibuľu s pórom na ňom zľahka opekajte asi 8 minút, kým nezmäknú.
  • Pridajte nakrájanú slaninu a opekajte ďalšie 3–4 minúty, kým nebude chrumkavá.
  • Nechajte zmes vychladnúť na panvici a potom preložte do misky.
  • Vmiešajte mleté mäso, bylinky a nasekané pistáciové oriešky.
  • Dobre premiešajte a okoreňte.
  • Bažanty pripravte tak, že vnútro dutín vytrite kuchynskou utierkou a potom plnku rozdeľte plnku medzi dutiny.
  • Vonkajšok bažantov okoreňte a potrite maslom.
  • Cez bažanty prehoďte plátky slaniny.
  • Bažanty položte na kus alobalu, ktorý je dostatočne veľký, aby oba bažanty zabalil.
  • Vytvorte balíček tak, že zdvihnete okraje alobalu a hore ponecháte otvor, aby mohla unikať para.
  • Balíček dajte do hlbokej misy vhodnej do rúry a nalejte do nej 100 ml vody – to pomôže udržať vtáky vlhké.
  • Pečte v rúre 45–55 minút, každých 20 minút podlievajte.
  • Na posledných 15 minút zložte alobal.
  • Hotové bažanty vyberte z rúry a nechajte 10 minút odpočívať.
  • Podávajte pol bažanta na osobu.
Bažanti v slanine plnení plnkou na tanieri s príborom.
www.waitrose.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.