Bažant z rúry so vareným vínom, šalotkou a černicami

Bažant z rúry so vareným vínom, šalotkou a černicami

Pokiaľ chcete svoju rodinu či priateľov potešiť niečím naozaj delikátnym, potom vyskúšajte nasledujúci recept. Pečený bažent so vareným vínom, portským, slaninkou, šalotkami a ostružinami je totiž pokrm, na ktorý nikto len tak nezabudne!

Čo budete potrebovať

  • 60 g masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 bažanti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 12 šalotiek, olúpaných
  • 110 g slaniny
  • 175 g malých šampiňónov
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 tyčinka škorice
  • 3 hviezdičky anízu
  • 0,5 lyžičky strúhaného muškátového orieška
  • 4 vetvičky tymiánu
  • 300 ml vareného vína
  • 100 ml portského vína
  • kôra a šťava z 1 pomaranča
  • 10 g hladkej múky
  • 150 g černíc
  • pastiňákové pyré, na podávanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Vo veľkom hrnci vhodnom do rúry rozpustite 25 g masla spolu s 1 lyžicou olivového oleja.
  • Bažanty osoľte a okoreňte, a keď maslo začne prskať, pridajte jedného z bažantov do hrnca a celého ho opečte (trvá to asi 5 minút).
  • Preložte na tanier a opakujte s druhým bažantom.
  • Do čistého hrnca pridajte 25 g masla a 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, nechajte poriadne rozpáliť, pridajte šalotku a slaninu a restujte, kým nezozlátnu.
  • Pridajte šampiňóny a opekajte dozlatista.
  • Pridajte cesnak.
  • Zložte hrniec z ohňa.
  • Bažanty vráťte do hrnca, urovnajte ich vedľa seba prsiami hore a pridajte bobkové listy, tyčinku škorice, aníz, muškátový oriešok a vetvičky tymiánu.
  • Dobre dochuťte trochou soli a korenia.
  • Zalejte vareným vínom, portským a pridajte pomarančovú kôru a šťavu.
  • Všetko priveďte do varu, prikryte pokrievkou a vložte do predhriatej rúry na 45–50 minút.
  • Keď sú bažanti upečení, vyberte ich z hrnca, položte na doštičku a nechajte 5–10 minút odpočívať.
  • Múku a zvyšných 10 g masla zmiešajte dohromady, aby ste vytvorili pastu, ktorú potom po malých kúskoch pridajte do hrnca.
  • Omáčku znovu prešľahajte až k bodu varu, aby mierne zhustla.
  • Pridajte černice a stiahnite z ohňa.
  • Nakrájajte a podávajte polovicu bažanta na osobu, ozdobeného slaninou, šalotkou a šampiňónmi, s veľkým množstvom omáčky a pastierskym pyré.
Bažanti pripravovaní v rúre so vareným vínom, portským, slaninkou, šalotkami a ostružinami v hrnci na doske.
www.eatgame.co.uk

Vyskúšajte aj naše ďalšie výborné recepty z bažantieho mäsa , nielen pre milovníkov zveriny!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.