Slepačie či hovädzie vývar je klasika. Poďte si ale tentoraz pripraviť obľúbenú polievku z netradičného mäsa. Uvidíte, že si ho ihneď zamilujete.
Ingrediencie:
- 1 bažant
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 1/4 zeleru
- 2 stopkaté zelery
- 1 strúčik cesnaku
- 14 šálok vody
- korenie na vývar (korenie, bobkový list, nové korenie)
- čerstvý petržlen alebo ligurček
- soľ
Postup:
- Umytého a očisteného bažanta vložte do hrnca s vodou.
- Následne k mäsu pridajte olúpanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler a cesnak.
- Vodu osoľte a vložte do nej tiež vrecko s korením na vývar.
- Potom bažantí vývar ťahajte, teda varte tesne pod bodom varu na miernom ohni približne 3 hodiny.
- Keď je bažantie mäso dokonale mäkké, vývar opatrne sceďte.
- Uvarenú zeleninu následne nakrájajte na kocky a bažanta oberte.
- Mäso potom tiež pokrájajte na menšie kúsky.
- Všetku zeleninu aj mäso vráťte do vývaru a pridajte čerstvú petržlenovú vňať či ligurček.
Podľa vašich preferencií môžete samozrejme do bažantej polievky pridať aj rezančeky či kvapkanie.