Bažantí vývar s rezančekmi

Bažantí vývar s rezančekmi

Slepačie či hovädzie vývar je klasika. Poďte si ale tentoraz pripraviť obľúbenú polievku z netradičného mäsa. Uvidíte, že si ho ihneď zamilujete.

Ingrediencie:

  • 1 bažant
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1/4 zeleru
  • 2 stopkaté zelery
  • 1 strúčik cesnaku
  • 14 šálok vody
  • korenie na vývar (korenie, bobkový list, nové korenie)
  • čerstvý petržlen alebo ligurček
  • soľ

Postup:

  1. Umytého a očisteného bažanta vložte do hrnca s vodou.
  2. Následne k mäsu pridajte olúpanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler a cesnak.
  3. Vodu osoľte a vložte do nej tiež vrecko s korením na vývar.
  4. Potom bažantí vývar ťahajte, teda varte tesne pod bodom varu na miernom ohni približne 3 hodiny.
  5. Keď je bažantie mäso dokonale mäkké, vývar opatrne sceďte.
  6. Uvarenú zeleninu následne nakrájajte na kocky a bažanta oberte.
  7. Mäso potom tiež pokrájajte na menšie kúsky.
  8. Všetku zeleninu aj mäso vráťte do vývaru a pridajte čerstvú petržlenovú vňať či ligurček.

Podľa vašich preferencií môžete samozrejme do bažantej polievky pridať aj rezančeky či kvapkanie.

Tanier s bažantím vývarom, zeleninou a rezancami
zdroj: foodnetwork.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.