Bazový sirup

Bazový sirup

Tento sirup je výborný rozriedený vodou. Jeho luxusná špecifická chuť je daná použitou surovinou – čerstvými kvetmi. Pripravte si ho vy!

Ingrediencie

  • 40 bazových kvetov
  • 80 g kyseliny citrónovej
  • 3 citróny
  • 2 kg krupicového cukru

Postup

  1. Natrhané bazové kvety opatrne umyte, aby ste z nich nezmyli všetok peľ.
  2. Dajte variť asi 2 a pol litra vody, vsypte kyselinu citrónovú a nechajte vychladnúť.
  3. Kvety a na kolieska nakrájaný umytý citrón dajte do vyššej nádoby a zalejte vychladnutou vodou s kyselinou citrónovou.
  4. Prekryte utierkou a nechajte 24 hodín lúhovať.
  5. Po tejto dobe výluh preceďte cez jemný sitko vyložený gázou do hrnca.
  6. Vsypte cukor v pomere 1 liter tekutiny na 1 kg cukru.
  7. Zahrejte a občas zamiešajte, až sa cukor úplne rozpustí a zo dna hrnca začnú k hladine stúpať bublinky.
  8. Horúcu tekutinu okamžite vlejte do vopred pripravených sterilizovaných fliaš, uzavrite vekom a nechajte vychladnúť – najlepšie dnom nahor.
  9. Fľaše so sirupom uskladnite na tmavšom a chladnejšom mieste.
  10. Neotvorený sirup by mal vydržať až 365 dní, po otvorení v chladničke potom maximálne týždeň.
Sirup z bazových kvetov v sklenenej kanvičke s plátkami citróna.
www.thebusybaker.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.