Ochuťte bravčovú bábiku sladkou a dymovou korenenou zmesou, dajte ju údiť a nakoniec ju potrite lahodnou BBQ omáčkou a nechajte v udiarni dorobiť do dokonalosti. Delikatesa!
Čo budete potrebovať
- 2 bravčové bábiky (každá s hmotnosťou cca 550 g)
- 50 g trstinového cukru
- 1 lyžica údené papriky
- 1/2 lyžice sušeného cesnaku
- 1/2 lyžičky drvenej rasce
- 1/2 lyžice mletej horčice
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 60 g BBQ omáčky
Postup
- Z bravčovej bábiky orežte všetok tuk a striebornú kožu a osušte papierovou utierkou.
- Zmiešajte všetko korenie dohromady.
- Nechajte ho pri izbovej teplote po dobu 20-30 minút.
- Predhrejte udiareň na 110ºC.
- Umiestnite mäso do udiarne a úďte 75-90 minút, kým nebude mať mäso asi 46ºC až 51ºC.
- Mäso potrite BBQ omáčkou a uďte ďalších 25-35 minút, kým mäso nedosiahne vnútornú teplotu 63ºC až 68ºC.
- Pred krájaním a podávaním nechajte mäso odpočinúť pri izbovej teplote aspoň 5 minút.
Máme pre vás aj úžasné sladké recepty na zavarené černice , ktoré vás pohladia na duši aj na jazyku!