BBQ kuracie paličky

BBQ kuracie paličky

Tieto grilované BBQ kuracie paličky sú ako z iného sveta! Sú jednoduché na prípravu, plné chuti a navyše dokonale šťavnaté!

INGREDIENCIA

  • 1 kg kuracích paličiek
  • 1/2 šálky barbecue omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3/4 lyžičky chilli prášku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky údené papriky
  • 1/4 lyžičky sušenej cibule
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia (voliteľné)

POSTUP

  • Odmerajte si soľ, korenie, údenú papriku, sušený cesnak, sušenú cibuľu, chilli prášok a kajenské korenie (ak používate) a pridajte všetko do malej misky.
  • Premiešajte.
  • Kuracie paličky osušte papierovými utierkami.
  • Paličky pokvapkajte olejom a okoreňte zmesou korenia.
  • Dobre premiešajte, aby sa každý kus kurčaťa dôkladne obalil.
  • Predhrejte si plynový gril na stredne vysokú teplotu (asi 200 °C).
  • Pridajte kuracie paličky na čisté, dobre naolejované rošty a grilujte.
  • Každý kúsok po niekoľkých minútach otočte, kým koža nezhnedne a zo všetkých strán nebude krásne chrumkavá.
  • Znížte teplotu na stredne nízku (asi 150 °C) a zatvorte gril.
  • Grilujte asi 25 minút, v polovici paličky otočte.
  • Pokiaľ budete používať gril na drevené uhlie, vytvorte si dve tepelné zóny (jedna so stredne vysokou teplotou a jedna so stredne nízkou teplotou) premiestnením väčšiny uhlia na jednu stranu grilu.
  • Kúsky kurčaťa položte priamo nad zdroj tepla a každých pár minút ich otočte.
  • Akonáhle je koža zhnedlá a chrumkavá, presuňte kura od zdroja tepla do nepriamej (stredne nízkej) zóny ohrevu.
  • Prikryte a grilujte ďalších asi 25 minút, v polovici paličky otočte.
  • Nakoniec každú paličku potrite bbq omáčkou.
  • Skontrolujte vnútornú teplotu, aby ste sa uistili, že sú paličky ugrilované na 74 °C.
  • Ihneď podávajte!
Grilované paličky z kuracieho mäsa na tanieri.
www.cookathomemom.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.