BBQ kuracie paličky z grilu

BBQ kuracie paličky z grilu

Tieto grilované BBQ paličky sú ako z iného sveta! Ľahko sa pripravujú, sú plné chuti a dokonale šťavnaté. Stanú sa hitom vašich letných grilovačiek!

Čo budete potrebovať

Na kuracie paličky:

  • 1 kg kuracích paličiek
  • 1/2 šálky bbq omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja

Na korenie:

  • 3/4 lyžičky chilli prášku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky údené papriky
  • 1/4 lyžičky cibuľového prášku
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia (voliteľné)

Postup

  • Všetko korenie vložte do misky a lyžicou premiešajte.
  • Každú kuraciu paličku osušte papierovými utierkami.
  • Paličky pokvapkajte olejom a okoreňte zmesou korenia.
  • Dobre premiešajte, aby sa každá palička dôkladne obalila.
  • Pokiaľ používate plynový gril, predhrejte ho na cca 200 °C.
  • Pridajte kuracie paličky na čisté, dobre naolejované rošty a grilujte.
  • Každý kúsok po niekoľkých minútach otočte a grilujte, kým koža nezhnedne a zo všetkých strán nechrumká.
  • Znížte teplotu na cca 150 ° C a zatvorte gril.
  • Grilujte asi 25 minút, v polovici zastavte, aby ste paličky raz otočili.
  • Pokiaľ používate gril na uhlie, vytvorte dve tepelné zóny (jednu so stredne vysokou teplotou a jednu so stredne nízkou teplotou) premiestnením väčšiny dreveného uhlia na jednu stranu grilu.
  • Začnite tým, že paličky položíte priamo nad zdroj tepla a každých pár minút ich otočíte, ako koža zhnedne.
  • Akonáhle je koža zhnedlá a chrumkavá, presuňte paličky od zdroja tepla do nepriamej (stredne nízkej) zóny ohrevu.
  • Prikryte a grilujte ďalších asi 25 minút, v polovici zastavte, aby ste paličky obrátili.
  • Nakoniec každú paličku potrite bbq omáčkou.
  • Skontrolujte vnútornú teplotu, aby ste sa uistili, že je kura upečené na ~74 °C a ihneď podávajte!
Grilované BBQ paličky na tanieri.
www.cookathomemom.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na grilovanú hydinu 5x inak. Vyskúšajte napríklad grilované kačacie prsia či úžasnú glazovanú morku. Mňam!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.