Tieto grilované BBQ paličky sú ako z iného sveta! Ľahko sa pripravujú, sú plné chuti a dokonale šťavnaté. Stanú sa hitom vašich letných grilovačiek!
Čo budete potrebovať
Na kuracie paličky:
- 1 kg kuracích paličiek
- 1/2 šálky bbq omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
Na korenie:
- 3/4 lyžičky chilli prášku
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky údené papriky
- 1/4 lyžičky cibuľového prášku
- 1/4 lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
Postup
- Všetko korenie vložte do misky a lyžicou premiešajte.
- Každú kuraciu paličku osušte papierovými utierkami.
- Paličky pokvapkajte olejom a okoreňte zmesou korenia.
- Dobre premiešajte, aby sa každá palička dôkladne obalila.
- Pokiaľ používate plynový gril, predhrejte ho na cca 200 °C.
- Pridajte kuracie paličky na čisté, dobre naolejované rošty a grilujte.
- Každý kúsok po niekoľkých minútach otočte a grilujte, kým koža nezhnedne a zo všetkých strán nechrumká.
- Znížte teplotu na cca 150 ° C a zatvorte gril.
- Grilujte asi 25 minút, v polovici zastavte, aby ste paličky raz otočili.
- Pokiaľ používate gril na uhlie, vytvorte dve tepelné zóny (jednu so stredne vysokou teplotou a jednu so stredne nízkou teplotou) premiestnením väčšiny dreveného uhlia na jednu stranu grilu.
- Začnite tým, že paličky položíte priamo nad zdroj tepla a každých pár minút ich otočíte, ako koža zhnedne.
- Akonáhle je koža zhnedlá a chrumkavá, presuňte paličky od zdroja tepla do nepriamej (stredne nízkej) zóny ohrevu.
- Prikryte a grilujte ďalších asi 25 minút, v polovici zastavte, aby ste paličky obrátili.
- Nakoniec každú paličku potrite bbq omáčkou.
- Skontrolujte vnútornú teplotu, aby ste sa uistili, že je kura upečené na ~74 °C a ihneď podávajte!
Máme pre vás aj ďalšie recepty na grilovanú hydinu 5x inak. Vyskúšajte napríklad grilované kačacie prsia či úžasnú glazovanú morku. Mňam!