Bohaté benátske kačacie ragú so škoricou, pomarančom a bielym vínom skvele ozvláštnia cestoviny pappardelle. Tento pokrm pôsobí sviatočným dojmom, ale môžete si ho pripraviť kedykoľvek počas roka. Ľahko sa pripravuje, skvele chutí a určite zapôsobí!
INGREDIENCIA
- 2 veľké kačacie stehná
- 1 mrkva nakrájaná najemno
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 stopkový zeler nakrájaný najemno
- kôra z 1 pomaranča
- šťava z 1 pomaranča
- 1 lyžička škorice
- 150 g paradajkovej passaty
- 1 vrchovatá lyžica paradajkového pretlaku
- 150 ml bieleho vína
- 1,2 l kuracieho vývaru
- soľ a korenie
- 1 bobkový list
- 2 lyžice olivového oleja
- 400 g cestovín pappardelle
- parmezán na servírovanie
POSTUP
- Kačacie stehná osoľte a okoreňte a potom ju celú potrite ½ lyžičkou škorice.
- Stehná opekajte vo veľkej panvici s trochou olivového oleja na strednom až miernom ohni po dobu 7–8 minút z každej strany, kým nezhnednú, a dajte bokom na tanier.
- Do rovnakej panvice pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
- Potom pridajte nakrájanú mrkvu, cibuľu a stopkový zeler, pomarančovú kôru, bobkový list a ½ lyžičky škorice a zvoľna restujte 10 minút za častého miešania, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte stehná späť do panvice a prilejte víno.
- Víno zredukujte na polovicu, potom pridajte pomarančovú šťavu, paradajkovú passatu, paradajkový pretlak a vývar a všetko premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Pomaly varte odkryté 2 hodiny, v polovici varenia stehná otočte.
- Pokiaľ sa omáčka príliš zredukuje, pridajte viac vývaru alebo vody.
- Vypnite sporák a vyberte kačacie stehienka.
- Nechajte stehná 10 minút vychladnúť na doske a potom mäso vidličkou oddeľte od kosti.
- Nakrájajte ho nahrubo a pridajte späť do omáčky.
- Ragú zahrievajte, zatiaľ čo sa vám budú variť cestoviny.
- Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci a pappardelle uvarte podľa návodu na obale.
- Cestoviny sceďte a nechajte si trochu vody z varenia pre prípad, že by sa vám omáčka príliš zredukovala.
- Pridajte cestoviny k ragú.
- Premiešajte a podávajte v miskách s čerstvo nastrúhaným parmezánom.