Benátske kačacie ragú s pappardelle

Benátske kačacie ragú s pappardelle

Bohaté benátske kačacie ragú so škoricou, pomarančom a bielym vínom skvele ozvláštnia cestoviny pappardelle. Tento pokrm pôsobí sviatočným dojmom, ale môžete si ho pripraviť kedykoľvek počas roka. Ľahko sa pripravuje, skvele chutí a určite zapôsobí!

INGREDIENCIA

  • 2 veľké kačacie stehná
  • 1 mrkva nakrájaná najemno
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 stopkový zeler nakrájaný najemno
  • kôra z 1 pomaranča
  • šťava z 1 pomaranča
  • 1 lyžička škorice
  • 150 g paradajkovej passaty
  • 1 vrchovatá lyžica paradajkového pretlaku
  • 150 ml bieleho vína
  • 1,2 l kuracieho vývaru
  • soľ a korenie
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400 g cestovín pappardelle
  • parmezán na servírovanie

POSTUP

  • Kačacie stehná osoľte a okoreňte a potom ju celú potrite ½ lyžičkou škorice.
  • Stehná opekajte vo veľkej panvici s trochou olivového oleja na strednom až miernom ohni po dobu 7–8 minút z každej strany, kým nezhnednú, a dajte bokom na tanier.
  • Do rovnakej panvice pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
  • Potom pridajte nakrájanú mrkvu, cibuľu a stopkový zeler, pomarančovú kôru, bobkový list a ½ lyžičky škorice a zvoľna restujte 10 minút za častého miešania, kým zelenina nezmäkne.
  • Pridajte stehná späť do panvice a prilejte víno.
  • Víno zredukujte na polovicu, potom pridajte pomarančovú šťavu, paradajkovú passatu, paradajkový pretlak a vývar a všetko premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  • Pomaly varte odkryté 2 hodiny, v polovici varenia stehná otočte.
  • Pokiaľ sa omáčka príliš zredukuje, pridajte viac vývaru alebo vody.
  • Vypnite sporák a vyberte kačacie stehienka.
  • Nechajte stehná 10 minút vychladnúť na doske a potom mäso vidličkou oddeľte od kosti.
  • Nakrájajte ho nahrubo a pridajte späť do omáčky.
  • Ragú zahrievajte, zatiaľ čo sa vám budú variť cestoviny.
  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci a pappardelle uvarte podľa návodu na obale.
  • Cestoviny sceďte a nechajte si trochu vody z varenia pre prípad, že by sa vám omáčka príliš zredukovala.
  • Pridajte cestoviny k ragú.
  • Premiešajte a podávajte v miskách s čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Cestoviny s kúskami kačacieho mäsa a syrom na tanieri s vidličkou.
www.insidetherustickitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.