Bešamelová omáčka so syrom

Bešamelová omáčka so syrom

Táto omáčka je syrovou verziou klasického bešamelu a dá sa skvele využiť na mnoho pokrmov, kam sa hodí omáčka s jemnou chuťou syra. Môžete ju servírovať s cestovinami, lasagnami, ryžou aj zeleninou.

INGREDIENCIA

  • 5 lyžíc masla
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 2 šálky plnotučného mlieka, ohriateho
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška alebo podľa chuti
  • 1/2 šálky strúhaného čedaru
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
  • pálivá omáčka podľa chuti

POSTUP

  • V strednom hrnci na strednom ohni rozpustite maslo a vmiešajte múku, aby vznikla zápražka.
  • Nechajte zápražku variť 1 až 2 minúty za stáleho miešania.
  • Po troškách pridávajte mlieko, za stáleho šľahania nechajte zmes zhustnúť.
  • Zaberie to asi 10 minút.
  • V prípade potreby znížte teplotu na stredne nízku.
  • Pridajte soľ, korenie, muškátový oriešok, čedar, parmezán a pikantnú omáčku.
  • Pokračujte v miešaní, kým sa syr nerozpustí.
  • Omáčku stiahnite z ohňa a ihneď použite.
Cestoviny s omáčkou v miske s vidličkou.
www.thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.