Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Tento recept rozhodne nie je len na obyčajnú šťavu do vody. Je to skvelý pomocník na liečbu prechladnutia a problémov, ktoré sprevádzajú chrípku.

Bezinky obsahujú zdraviu prospešné látky a vy si tento výtvor môžete dať nielen na lyžičku, ale pokojne s ním pokvapkať palacinky, zmrzlinu alebo si na to pripraviť niečo sladké. Keď si prejdete recepty na vafle a pripravíte si ich, pokojne s ním ochuťte aj ich.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček čerstvých baziek
  • 3 hrnčeky vody
  • 1 tyčinka škorice
  • 3 celé klinčeky
  • 1 lyžička čerstvého mletého zázvoru
  • 1 hrnček kvalitného medu

Postup:

  • Do hrnca nasypeme bazy, prelejeme vodou, vhodíme škoricovú tyčinku, klinčeky aj zázvor.
  • Na strednom ohni privedieme do varu. Akonáhle sa zmes varí, znížime teplotu a varíme 30 minút.
  • Pomocou mačkadla na zemiaky roztlačíme bezinkové bobule, aby sa uvoľnila všetka šťava.
  • Potom si pripravíme iný hrniec, dáme naň jemné sito a zmes precedíme.
  • Dužina zostane v site a do hrnca sa dostane len čistá tekutina/šťava.
  • Necháme vychladnúť a potom vmiešame med. Dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo, a preložíme do sklenenej uzatvárateľnej nádoby.
  • V chladničke tento sirup vydrží 2 až 3 mesiace.
Skvelý sirup z bazy na domáce použitie.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Tip: Keď už máme hotovú limonádu aj sirup, môžeme oba výtvory využiť a pripraviť si rýchlu bezinkovú zmrzlinu.
Stačí nám na to 450 ml malinovky a 2 polievkové lyžice bazového sirupu, ktoré dáme do misky alebo do odmerky.
Dôkladne zamiešame a rozlejeme do formičiek na zmrzlinu, prípadne do téglikov, pokiaľ nemáme formičky. Dáme zmraziť a máme hotovo.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.