Vieme, že si zamilujete túto bezlepkovú verziu bábovky, ktorá je všeobecne veľmi obľúbená. Nahradením klasickej múky za bezlepkovú získate lahodný zákusok ku káve, ktorý sa určite stane hitom u priateľov a rodiny na bezlepkovej diéte.
Čo budeme potrebovať
- 340 g masla
- 300 g kryštálového cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 1/2 lyžičky soli
- 6 veľkých vajec
- 360 g bezlepkovej múky
- 1 lyžica extraktu vanilky
- 1/4 lyžičky mandľového extraktu
- 170 ml mlieka
Na polevu
- 70 g kryštálového cukru
- 5 lyžíc vody
- štipka soli
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov a vymažte si formu.
- Do veľkej misy dajte maslo a cukor. Šľahajte, kým zmes nezosvetlí a nebude nadýchaná.
- Pridajte prášok do pečiva a soľ, premiešajte.
- So zmesi postupne pridávajte vajcia.
- Do misy po pridaní tretieho vajcia, pridajte 2 lyžice múky a miešajte, kým sa nespoja.
- Pridajte štvrté vajcia, miešajte, kým sa nevstrebe, a potom vmiešajte ďalšie 2 lyžice múky.
- Pokračujte týmto spôsobom s piatym a šiestym vajcom, striedavo pridávajte vajcia s 2 lyžicami múky z receptu.
- Do mlieka pridajte vanilku a mandľový extrakt.
- Pridajte do cesta jednu tretinu zvyšnej múky.
- Jemne zašľahajte polovicu mlieka.
- Vmiešajte ďalšiu tretinu múky, potom zvyšné mlieko.
- Vmiešame zvyšnú múku.
- Cesto vlejte do vymastenej formy.
- Pečte 50 až 60 minút, kým špajľa zapichnutá do stredu vyjde čistá.
- Bábovku nechajte vychladnúť 10 minút vo forme, potom ju vyklepnite von.
- Zatiaľ čo bezlepková bábovka chladne, urobte si polevu. Zmiešajte cukor, vodu a soľ. Krátko zahrejte, len aby sa cukor rozpustil.
- Vmiešajte vanilku.
- Akonáhle bábovku vyklopíte z formy, jemne ju potrite polevou.
Nie je nič lepšie ako si vychutnať gluten free bábovku s najlepšou kávou. Vyberte si kvalitný kapsľový kávovar podľa našej recenzie!