Bezlepková knedľa

Bezlepková knedľa

Ak z akéhokoľvek iného dôvodu nemôžete lepok, tak aj pre vás máme skvelý recept, podľa ktorého si pripravíte tú najlepšiu knedľu pre celiakov!

Ingrediencie

  • 500 g bezlepkovej múky Mix B
  • 21 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 400 ml vlažnej vody
  • 1 vajíčko
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice jablčného octu

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie.
  2. Múku si preosejeme a pridáme do nej soľ.
  3. Vajíčko si rozšľaháme.
  4. Z droždia, 150 ml vody a cukru si pripravíme kvások.
  5. Na dno nádoby dáme najskôr olej, potom pridáme 250 ml vlažnej vody, jablčný ocot, rozšľahané vajíčko a kvások.
  6. Pokiaľ nemáte doma čerstvé droždie, vmiešajte do múky 1 balíček sušeného droždia.
  7. Pridáme preosiatu múku so soľou.
  8. Domácu pekáreň si zapneme na program „cesto“ a cesto do nej dáme vykysnúť.
  9. Pokiaľ nemáte pekáreň, jednoducho cesto premiešajte a nechajte vykysnúť na teplom mieste.
  10. Naolejujte si potravinársku fóliu aj formu na knedľu.
  11. Do najväčšieho hrnca (28 a viac cm) nalejeme vodu, prikryjeme pokrievkou a dáme variť.
  12. Vykysnuté cesto preklopíme na naolejovanú fóliu.
  13. Naolejovanými rukami vytvarujeme do tvaru knedle a preložíme do formy.
  14. Formu vložíme do hrnca s horúcou vodou a prikryjeme pokrievkou.
  15. Plameň dáme tak na stredný stupeň a varíme 30 minút.
  16. Dobrú chuť!
Jedna knedľa vcelku a druhá nakrájaná, oba položená na doske.
www.webresepte.co.za

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.