Máte radi túto taliansku pochúťku a zúfate si, že si ju nemôžete dopriať? Poďte si ju pripraviť vo variante bez lepku. Náplň si už zvolíte podľa vlastných chutí.
Ingrediencie:
- 1 a ⅔ quinoovej múky
- 2 lyžičky psyllia v prášku
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli a korenia
- 1 hrnček teplej vody
- olivový olej
- strúčik cesnaku
- suroviny na vrch pizze podľa ľubovôle
Postup:
- Rúru si predhrejte na 205 °C.
- Zmiešajte si suché ingrediencie, potom prilievajte vodu a vytvarujte jemne lepivé cesto.
- Cesto dajte na olejom vymastený plech a vlhkými rukami ho rozotrite do tenka.
- Ozdobte ju podľa vlastnej fantázie a chutí.
- Pečte asi 20 minút.
- Nakoniec potrite olivovým olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom.