Bezlepková pizza

Bezlepková pizza

Máte radi túto taliansku pochúťku a zúfate si, že si ju nemôžete dopriať? Poďte si ju pripraviť vo variante bez lepku. Náplň si už zvolíte podľa vlastných chutí.

Ingrediencie:

  • 1 a ⅔ quinoovej múky
  • 2 lyžičky psyllia v prášku
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli a korenia
  • 1 hrnček teplej vody
  • olivový olej
  • strúčik cesnaku
  • suroviny na vrch pizze podľa ľubovôle

Postup:

  • Rúru si predhrejte na 205 °C.
  • Zmiešajte si suché ingrediencie, potom prilievajte vodu a vytvarujte jemne lepivé cesto.
  • Cesto dajte na olejom vymastený plech a vlhkými rukami ho rozotrite do tenka.
  • Ozdobte ju podľa vlastnej fantázie a chutí.
  • Pečte asi 20 minút.
  • Nakoniec potrite olivovým olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom.
pizza z quinoy
Zdroj: cleavercooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.