Bezlepkový múčnik plný čerstvých sliviek, štipky škorice a vanilky v maslovom ceste. Je skvelý v ktorúkoľvek dennú dobu. Či už ako raňajky, brunch, obed alebo večera.
Ingrediencie
- 500 g sliviek, nakrájaných na klinky
- 1 šálka mandľovej múky
- 1 šálka bezlepkovej bielej zmesi
- 1/2 lyžičky xantánovej gumy (nepridávajte, ak vaša zmes už xanthanovú gumu obsahuje)
- 1 polievková lyžica bezlepkového prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky morskej soli
- 1/2 šálky zmäkčeného masla
- 1/2 šálky + 2 lyžice kokosového cukru
- 2 veľké vajcia, izbové teploty
- 1/2 šálky mlieka izbovej teploty
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 lyžičky mletej škorice
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia a vyložte pekáč s rozmermi 20×30 cm papierom na pečenie.
- Premiešajte slivkové klinky s 2 lyžicami kokosového cukru a škoricou.
- Odložte na 15 minút.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, xantánovú gumu, pokiaľ ju používate, prášok do pečiva a soľ.
- V samostatnej mise pomocou elektrického mixéra zmiešajte maslo, cukor a vajcia.
- Pridajte mlieko a vanilku a premiešajte.
- Pridajte mokrú zmes k suchým prísadám a premiešajte.
- Cesto rozotrite na pripravený plech a navrch rovnomerne naložte slivky.
- Pečte 35 minút alebo kým buchta nie je zlatisto hnedá.
- Nechajte na plechu úplne vychladnúť a potom nakrájajte.