Aj ľudia s bezlepkovou diétou môžu maškrtiť.
Budete potrebovať:
- 250 gramov pomarančového pyré
- 200 gramov mäkkého tvarohu
- 50 gramov jemnej ryžovej múky
- 250 gramov mandľovej múky
- 250 gramov hnedého cukru
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 4 vajcia
- 2 polievkové lyžice mandľových plátkov
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravte pomarančové pyré.
- Dva umyté pomaranče vložte do studenej vody a duste ich jednu hodinu.
- Dusené pomaranče nakrájajte na štvrťky, odstráňte semienka a nechajte vychladnúť.
- Nakoniec ich rozmixujte do hrubého pyré – malé kúsky dodajú koláču lepšiu štruktúru.
- Vymažte formu na pečenie na koláč maslom, dno vysypte ryžovou múkou a boky formy vysypte cukrom.
- Oddeľte bielky od žĺtkov a vyšľahajte ich s polovicou cukru v tuhý sneh.
- Ďalej utrite žĺtky so zvyšným cukrom a vanilkovým extraktom – môžete použiť aj vanilkový cukor.
- Pridajte tvaroh a pomarančové pyré a vyšľahajte.
- Mandľovú a ryžovú múku preosejte a pridajte ku pomarančovej zmesi.
- Poriadne premiešajte a pridajte tuhý sneh z bielkov.
- Sneh zľahka vmiešajte do cesta, ktoré vložte do formy.
- Na povrch cesta položte plátky mandlí, ktoré koláč ozdobia.
- Rúru zapnite na 170 stupňov, ale až do nej vložíte formu s cestom – to zaistí rovnomerné pečenie, koláč sa nenafúkne.
- Pečte asi jednu hodinu.