Bezlepková tvarohová torta s mandľami

Bezlepková tvarohová torta s mandľami

Aj ľudia s bezlepkovou diétou môžu maškrtiť.

Budete potrebovať:

  • 250 gramov pomarančového pyré
  • 200 gramov mäkkého tvarohu
  • 50 gramov jemnej ryžovej múky
  • 250 gramov mandľovej múky
  • 250 gramov hnedého cukru
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 4 vajcia
  • 2 polievkové lyžice mandľových plátkov

Postup prípravy:

  • Najskôr si pripravte pomarančové pyré.
  • Dva umyté pomaranče vložte do studenej vody a duste ich jednu hodinu.
  • Dusené pomaranče nakrájajte na štvrťky, odstráňte semienka a nechajte vychladnúť.
  • Nakoniec ich rozmixujte do hrubého pyré – malé kúsky dodajú koláču lepšiu štruktúru.
  • Vymažte formu na pečenie na koláč maslom, dno vysypte ryžovou múkou a boky formy vysypte cukrom.
  • Oddeľte bielky od žĺtkov a vyšľahajte ich s polovicou cukru v tuhý sneh.
  • Ďalej utrite žĺtky so zvyšným cukrom a vanilkovým extraktom – môžete použiť aj vanilkový cukor.
  • Pridajte tvaroh a pomarančové pyré a vyšľahajte.
  • Mandľovú a ryžovú múku preosejte a pridajte ku pomarančovej zmesi.
  • Poriadne premiešajte a pridajte tuhý sneh z bielkov.
  • Sneh zľahka vmiešajte do cesta, ktoré vložte do formy.
  • Na povrch cesta položte plátky mandlí, ktoré koláč ozdobia.
  • Rúru zapnite na 170 stupňov, ale až do nej vložíte formu s cestom – to zaistí rovnomerné pečenie, koláč sa nenafúkne.
  • Pečte asi jednu hodinu.
okrúhly koláč s tvarohovou polevou a nasekanými mandľami
zdroj foto: deliciousmagaznie.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.