Táto ľahká bezlepková čokoládová torta je super jednoduchá a má perfektnú chuť. Vyskúšajte!
Ingrediencie
- 320 g kryštálového cukru
- 285 g bezlepkovej múky
- 3/4 šálky nesladeného kakaového prášku
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1 čajová lyžička soli
- 2 veľké vajcia
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu, bezlepkového
- 3/4 šálky vriacej vody
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C a vymažte tortovú formu alebo vyložte papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise rozmiešajte cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, sódu a soľ, pokiaľ nie sú viditeľné hrudky.
- Pridajte vajcia, mlieko, olej a vanilkový extrakt, miešajte ďalšie 2 minúty.
- Potom primiešajte vriacu vodu. Vznikne cesto.
- Cesto vlejte do formy na pečenie a lyžicou rovnomerne rozprestrite.
- Vložte do rúry a pečte po dobu 35 až 40 minút. Štruktúru cesta kontrolujte pomocou špajle.
- Keď je korpus upečený, vyberte z rúry a nechajte odpočívať a vychladnúť aspoň na 5 minút. Nakoniec vyklepnite.
- Na polevu môžete pripraviť. 115 g masla, 1/2 šálky kakaa, 450 g práškového cukru a 1/4 šálky mlieka.
- V miske vyšľahajte maslo a vanilku, kým nebudú hladké a krémové.
- Primiešajte kakaový prášok a šľahajte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Postupne pridávajte práškový cukor.
- Pomaly zašľahajte mlieko. V prípade potreby zašľahajte ďalšie mlieko, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
- Nakoniec krémom pomažete a vyzdobíte korpus.