Túto variantu ocenia všetci, ktorí musia alebo chcú dodržiavať bezlepkovú diétu!
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 100 g mandľovej múky
- 10 g ľanovej múky
- 150 g zmäknutého masla
- 100 g mletých mandlí
- 80 g trstinového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Na krém
- 70 g čokolády s vysokým percentom kakaa
- 30 g trstinového cukru
- 160 g masla
- 1 lyžica rumu
Na dokončenie
- 80 g jahodovej marmelády
- 1 lyžica rumu
- 300 g čokolády s vysokým percentom kakaa
Postup
- Začnite prípravou marmelády, ktorú budete potrebovať až na dokončenie.
- Marmeládu nahrejte, pridajte rum, prípadne cukor podľa chuti.
- Na záver tyčovým mixérom vyšľahajte v jemnej pyré. Potom nechajte vychladiť.
- Teraz sa pustite do prípravy cesta. Všetky suroviny na cesto zmiešajte a prepracujte na hladké cesto.
- Potom zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na minimálne 30 minút vychladiť do chladničky.
- Predhrejte rúru na 170 °C.
- Cesto vyvaľkajte na zhruba 3 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujte kolieska.
- Pečte na papieri na pečenie vyloženom plechu na 170 °C po dobu 7 – 8 minút. Potom nechajte vychladnúť.
- Pripravte si maslový krém. Rozpustite 70 g čokolády a vyšľahajte spoločne so 160 g zmäknutého masla, rumom a 30 g trstinového cukru.
- Teraz už môžete dokončiť. Na polovicu upečených koliesok naneste zhruba pol lyžičky marmelády a zhruba lyžičku maslového krému. Krém nanášajte pomocou zdobiaceho cukrárskeho vrecka.
- Potom prilepte zvyšné kolieska.
- Teraz rozpustite 300 g čokolády a prelejte ňou zlepené kolieska.
- Môžete ozdobiť plátkami mandlí.
Tento recept na bezlepkové išelské pečivo bude chutiť všetkým stravníkom – nikoho ani nenapadne, že je pečivo bez lepku! Ďalšie varianty na bezlepkové pečivo nájdete u nás!
Kde najlepšie a najrýchlejšie rozpustiť čokoládu? No predsa na tejnajlepšej kuchynskej indukčnej doske ! Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si tu vám najbližšiu!