Bezlepkové linecké pečivo

Bezlepkové linecké pečivo

Aj linecké pečivo možno pripraviť bez lepku a chutí úplne skvele! Skúste tento rok nasledujúci recept a uvidíte, že si na ňom všetci pochutnajú.

Ingrediencie

Na cesto

  • 315g bezlepkovej múky – príklady vhodnej múky uvádzame nižšie
  • 1 lyžička xantánovej gumy
  • 150g práškového cukru
  • štipka soli
  • ½ lyžičky mletej vanilky
  • šťava z polovice citróna
  • 250g zmäknutého masla
  • 3 žĺtky

Na dokončenie

  • ríbezľová marmeláda
  • práškový cukor

Postup

  • Všetky suroviny na cesto dobre pracujte a vytvorte tak hladké cesto.
  • Rozvaľkajte na zhruba 4 milimetre hrubý plát a vykrajujte požadované tvary.
  • Kvôli následnému lepeniu marmeládou, vykrajujte tvary vždy po dvoch, pričom do jedného vykrojte menším vykrajovačom otvor a druhý nechajte celý.
  • Pečte v predhriatej rúre na 190 ° C do 8 minút.
  • Po miernom vychladnutí tvary zlepujte ríbezľovou marmeládou a poprášte cukrom.

Recept na linecké pečivo bez lepku môžete ozvláštniť použitím inej marmelády. Napríklad marhuľová marmeláda dodá ľahko kyslú a pritom jemnú chuť, zatiaľ čo černicová zvýrazní vykrájané tvary.

Linecké pečivo plnené marmeládou.
www.freiknuspern.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.