Aj linecké pečivo možno pripraviť bez lepku a chutí úplne skvele! Skúste tento rok nasledujúci recept a uvidíte, že si na ňom všetci pochutnajú.
Ingrediencie
Na cesto
- 315g bezlepkovej múky – príklady vhodnej múky uvádzame nižšie
- 1 lyžička xantánovej gumy
- 150g práškového cukru
- štipka soli
- ½ lyžičky mletej vanilky
- šťava z polovice citróna
- 250g zmäknutého masla
- 3 žĺtky
Na dokončenie
- ríbezľová marmeláda
- práškový cukor
Postup
- Všetky suroviny na cesto dobre pracujte a vytvorte tak hladké cesto.
- Rozvaľkajte na zhruba 4 milimetre hrubý plát a vykrajujte požadované tvary.
- Kvôli následnému lepeniu marmeládou, vykrajujte tvary vždy po dvoch, pričom do jedného vykrojte menším vykrajovačom otvor a druhý nechajte celý.
- Pečte v predhriatej rúre na 190 ° C do 8 minút.
- Po miernom vychladnutí tvary zlepujte ríbezľovou marmeládou a poprášte cukrom.
Recept na linecké pečivo bez lepku môžete ozvláštniť použitím inej marmelády. Napríklad marhuľová marmeláda dodá ľahko kyslú a pritom jemnú chuť, zatiaľ čo černicová zvýrazní vykrájané tvary.