Bezlepkové lokše s kačacími prsiami

Bezlepkové lokše s kačacími prsiami

Táto bezlepková pochúťka je takmer na nerozoznanie od klasickej verzie. A keď k tomu pridáte lahodné, šťavnaté kačacie mäso, máte perfektný obed na stole.

Ingrediencie

Lokše

  • 1 kg zemiakov
  • bezlepková múka
  • soľ

Kačacie prsia

  • 4 kačacie prsia
  • soľ podľa chuti

Postup

Lokše

  1. Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť.
  2. Vychladnuté zemiaky olúpte a nastrúhajte najemno.
  3. Pridajte štipku soli a toľko múky, aby vzniklo nelepivé konzistentné cesto.
  4. Malo by to byť okolo 4-5 PL, ale toto množstvo záleží na tom, aké máte zemiaky a tiež či chcete lokše skôr vláčne (menej múky) alebo tvrdšie a suchšie (viac múky).
  5. Z cesta vypracujte valec s priemerom 5-7 cm a rozkrájajte na rovnakej časti asi 2-3 cm hrubé.
  6. Všetko záleží na tom, aké veľké lokše chcete a tiež akú máte veľkú panvicu.
  7. Každý kúsok cesta rozvaľkajte valčekom a opekajte na suchej teflónovej panvici z každej strany asi 1-2 minúty.
  8. Hotové lokše potrite, ideálne kačacím tukom, prípadne maslom alebo olivovým olejom.

Kačacie prsia

  1. Kačacie prsia umyte a vrchnú časť, kde sa nachádza tuk, narežte.
  2. Tzn. najskôr urobte rezy naprieč jednou stranou a potom kolmo na to druhé rezy.
  3. Cieľom je vytvoriť štruktúru kocky, aby mohol tuk krásne vytiecť.
  4. Takto narezané prsia posoľte z oboch strán a položte na studenú panvicu, ktorú dajte na mierny plameň.
  5. Panvica musí byť studená, aby tuk začal pomaly vytekať a aby sa nepripiekla koža a zabránila tak vytekaniu tuku.
  6. Mäso pečte iba z tejto jednej strany asi 8-10 minút a priebežne zlievajte vytečený tuk do pripravenej nádoby.
  7. Zlievanie tuku je dôležité aj preto, aby sa mäso nevarilo, ale aby sa len vysmažil tuk.
  8. Potom prsia preložte na pekáč alebo do zapekacej misy druhou stranou a pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov.
  9. Pokiaľ chcete mať prsia úplne šťavnaté na spôsob steaku, bude im stačiť 8-10 minút.
  10. Ak máte radšej medium, nechajte ich piecť cca 15-20 minút a pokiaľ suchšie, nechajte ich piecť 25-30 minút.
  11. Prsia počas pečenia neotáčajte.
  12. Po vytiahnutí z rúry nechajte pár minút vychladnúť a nakrájajte.
Bezlepkové zemiakové placky s kačacími prsiami na tanieri
www.dietaje.cool

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.