Bezlepkové medové perníčky

Bezlepkové medové perníčky

Aj ľudia s celiakiou chcú maškrtiť. Doprajte im to!

Ingrediencie

  • 400 g bezlepkovej múky obľúbenej značky (možno použiť aj pohánkovú)
  • 140 g trstinového cukru
  • 100 g rozmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice teplého medu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • perníkové korenie (ak nemáme, tak lyžičku mletej škorice a lyžičku mletého klinčeka)

Postup

  1. Všetky sypké suroviny zmiešame v mise.
  2. Pridáme med, maslo a vajcia a spracujeme do jednoliatej hmoty.
  3. Cesto necháme oddýchnuť, pokojne aj cez noc.
  4. Na pomúčenú dosku (aj tu musíme použiť bezlepkovú múku) rozvaľkáme cesto na tenké plátky a vykrajujeme zvolené vianočné tvary a pokladáme na papierom na pečenie vyložený plech.
  5. Pred pečením potrieme rozmiešaným vajíčkom.
  6. Vkladáme do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C, pečieme asi 5 minút – akonáhle zlatnú, vyťahujeme.
Perníkové srdiečka rôzne zdobené bielou polevou
Zdroj: shootsknitsandleaves.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.