Aj ľudia s celiakiou chcú maškrtiť. Doprajte im to!
Ingrediencie
- 400 g bezlepkovej múky obľúbenej značky (možno použiť aj pohánkovú)
- 140 g trstinového cukru
- 100 g rozmäknutého masla
- 2 vajcia
- 2 lyžice teplého medu
- 1 lyžička jedlej sódy
- perníkové korenie (ak nemáme, tak lyžičku mletej škorice a lyžičku mletého klinčeka)
Postup
- Všetky sypké suroviny zmiešame v mise.
- Pridáme med, maslo a vajcia a spracujeme do jednoliatej hmoty.
- Cesto necháme oddýchnuť, pokojne aj cez noc.
- Na pomúčenú dosku (aj tu musíme použiť bezlepkovú múku) rozvaľkáme cesto na tenké plátky a vykrajujeme zvolené vianočné tvary a pokladáme na papierom na pečenie vyložený plech.
- Pred pečením potrieme rozmiešaným vajíčkom.
- Vkladáme do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C, pečieme asi 5 minút – akonáhle zlatnú, vyťahujeme.