Mrkvové bezlepkové muffiny sú ľahké, nadýchané a dostatočne sladké na uspokojenie maškrtného jazyka. Neznie to ako skvelá desiata alebo raňajky akurát tak do ruky?
Čo budeme potrebovať
- 1 a ½ „vajcia” z ľanových semienok (alebo jedno veľké obyčajné vajcia)
- ¼ hrnčeka olivového oleja
- ⅓ hrnčeka roztlačeného zrelého banánu
- ¼ hrnčeka javorového alebo agávového sirupu
- ½ hrnčeka jablčnej výživy alebo najemno nastrúhaného jablka
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- ½ lyžičky soli
- 1 a ½ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky mletej škorice
- ½ hrnčeka nesladeného mandľového mlieka
- 1 vrchovatý hrnček najemno nastrúhanej mrkvy
- ⅔ hrnčeka bezlepkových ovsených vločiek
- ½ hrnčeka mandľovej múky
- 1 vrchovatý hrnček bezlepkovej múky
- ¼ hrnčeka vlašských orechov
Postup
- Pripravte si vajcia z ľanových semienok. (recept nižšie)
- K vajcu alebo semienkom pridajte roztlačený banán, agáve alebo javorový sirup a olivový olej. Všetko zmiešajte.
- Potom pridajte cukor, sódu, jablčnú výživu alebo jablká, soľ, škoricu a zamiešajte.
- Pridajte mandľové mlieko a zamiešajte.
- Prisypte nastrúhanú mrkvu, premiešajte.
- Nakoniec pridajte vločky, mandľovú múku, bezlepkovú múku a zamiešajte.
- Naplňte formičky na muffiny cestom do ¾ a pečte pri 190 ° C asi 35 minút.
K týmto receptom na muffiny sa priamo nabáda podanie kávy. Mrknite, ako sme ohodnotili kávovary Siemens v našej recenziu .