Tieto bezlepkové knedle neobsahujú žiadne alergény a tak sú vhodné aj pre ľudí trpiacich laktózovou intoleranciou. Môžete ich podľa chuti naplniť ľubovoľným ovocím a užiť si ich!
INGREDIENCIA
- 4 stredne veľké zemiaky ( cca 450 g )
- 180 g prirodzene bezlepkovej hladkej bielej ryžovej múky
- 65 g prirodzene bezlepkovej hladkej kukuričnej múky
- 20 g prirodzene bezlepkového kukuričného škrobu
- 2 celé vajcia
- štipka soli
- ovocie podľa chuti
- mletý mak, opražená bezlepková strúhanka či kakao na posypanie
- bezlaktózové maslo alebo kokosový olej na preliatie
POSTUP
- Zemiaky so šupkou dáme variť do dostatočne osolenej vody.
- Po uvarení ich necháme vychladnúť a následne ich na jemnom strúhadle nastrúhame.
- Vo väčšej miske zmiešame prirodzene bezlepkovú hladkú bielu ryžovú múku s rovnako prirodzene bezlepkovou hladkou kukuričnou múkou a kukuričným.
- Do zmesi múk vložíme nastrúhané zemiaky a celé vajcia.
- Cesto miešame rukou kým nám nevznikne hladké, pevné cesto, ktoré sa len jemne lepí.
- Vyhnetený bochník cesta necháme odpočinúť po dobu 20 minút (cesto nezakrývame).
- Po 20 minútach z cesta s pomocou rúk tvoríme 16 guličiek, ktoré sploštíme a plníme ovocím.
- Naplnené knedle vkladáme do vriacej jemne osolenej vody.
- Bezlepkové knedle varíme cca 5 minút pod pokrievkou a po vyplávaní na hladinu bez pokrievky 1 minútu (samozrejme záleží na veľkosti knedlí).
- Uvarené bezlepkové knedle opatrne vyberieme z vody, posypeme mletým makom, kakom či strúhankou a prelejeme rozpusteným bezlaktózovým maslom alebo kokosovým olejom.