Bezlepkové ovocné knedle

Bezlepkové ovocné knedle

Tieto bezlepkové knedle neobsahujú žiadne alergény a tak sú vhodné aj pre ľudí trpiacich laktózovou intoleranciou. Môžete ich podľa chuti naplniť ľubovoľným ovocím a užiť si ich!

INGREDIENCIA

  • 4 stredne veľké zemiaky ( cca 450 g )
  • 180 g prirodzene bezlepkovej hladkej bielej ryžovej múky
  • 65 g prirodzene bezlepkovej hladkej kukuričnej múky
  • 20 g prirodzene bezlepkového kukuričného škrobu
  • 2 celé vajcia
  • štipka soli
  • ovocie podľa chuti
  • mletý mak, opražená bezlepková strúhanka či kakao na posypanie
  • bezlaktózové maslo alebo kokosový olej na preliatie

POSTUP

  • Zemiaky so šupkou dáme variť do dostatočne osolenej vody.
  • Po uvarení ich necháme vychladnúť a následne ich na jemnom strúhadle nastrúhame.
  • Vo väčšej miske zmiešame prirodzene bezlepkovú hladkú bielu ryžovú múku s rovnako prirodzene bezlepkovou hladkou kukuričnou múkou a kukuričným.
  • Do zmesi múk vložíme nastrúhané zemiaky a celé vajcia.
  • Cesto miešame rukou kým nám nevznikne hladké, pevné cesto, ktoré sa len jemne lepí.
  • Vyhnetený bochník cesta necháme odpočinúť po dobu 20 minút (cesto nezakrývame).
  • Po 20 minútach z cesta s pomocou rúk tvoríme 16 guličiek, ktoré sploštíme a plníme ovocím.
  • Naplnené knedle vkladáme do vriacej jemne osolenej vody.
  • Bezlepkové knedle varíme cca 5 minút pod pokrievkou a po vyplávaní na hladinu bez pokrievky 1 minútu (samozrejme záleží na veľkosti knedlí).
  • Uvarené bezlepkové knedle opatrne vyberieme z vody, posypeme mletým makom, kakom či strúhankou a prelejeme rozpusteným bezlaktózovým maslom alebo kokosovým olejom.
Slivkové knedle na tanieri s príborom, posypané makom.
www.ugazdinky.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.