Bezlepkové plnené zemiakové knedle

Bezlepkové plnené zemiakové knedle

Lahodné bezlepkové knedle zo zemiakového cesta s náplňou z hovädzieho mäsa a cibule ocenia nielen celiáciu! Z uvedeného receptu pripravíte asi 15 knedlí.

INGREDIENCIA

Na zemiakové knedle:

  • 2 stredné zemiaky
  • 2 vajcia
  • 1 šálka hladkej bezlepkovej múky

Na náplň:

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku (alebo 1 vrchovatá lyžica sušeného cesnaku)
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky sušenej šalvie
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • 1 lyžica omáčky tamari
  • 1/2 lyžice paradajkového pretlaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

POSTUP

  • Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky.
  • Varíme do mäkka, scedíme a roztlačíme ich, kým nezostanú žiadne hrudky.
  • Akonáhle zemiaková kaša trochu vychladne, rozklepneme do nej 2 vajcia a miešame vidličkou, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Postupne pridávame múku, kým nedosiahneme správnu konzistenciu.
  • Cesto by malo byť trochu lepivé, ale zároveň by sa s ním malo dobre manipulovať rukami (pokiaľ si ruky najprv ľahko namočíme, aby sa nelepilo).
  • Polovicu cibule a pár strúčikov cesnaku nakrájame nadrobno.
  • Mleté hovädzie mäso vyprážame na strednom plameni na troche olivového oleja, kým nebude úplne hotové.
  • Znížime teplotu na strednú/nízku a pridáme cibuľu a cesnak.
  • Varíme pár minút alebo kým cibuľa nezmäkne.
  • Pridáme zvyšok ingrediencií a pokračujeme vo varení po dobu niekoľkých minút.
  • Necháme trochu vychladnúť.
  • Ľahko si navlhčíme ruky, uchopíme malú hrsť cesta a urobíme z neho guľu.
  • Guľu stlačíme, aby sa sploštila na cca 1 cm hrubú placku.
  • Doprostred naložíme malú lyžičku náplne.
  • Nedávame náplne príliš veľa, aby sa knedľa nerozpadla.
  • Opatrne preložíme knedľu napoly a pritlačíme 2 strany k sebe, aby sme ho uzavreli.
  • Potom opatrne zaguľatíme okraje a vytvarujeme do gule.
  • Privedieme do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
  • Knedle opatrne pridávame do vriacej vody a dávame pozor, aby sme hrniec nepreplnili.
  • Každú várku varíme 3 minúty a scedíme pomocou dierovanej lyžice.
  • Užite si to!
Knedle zo zemiakov plnené mletým mäsom.
www.kimieatsglutenfree.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.