Bezlepkové rezance

Bezlepkové rezance

Jednoduché, a napriek tomu maximálne chutné. Presne také sú tieto domáce cestoviny bez lepku, na ktorých si pochutí aj ten, kto nemá problémy s celiakiou.

Ingrediencie:

  • 150 g bezlepkovej ryžovej múky plus navyše na posypanie
  • 50 g zemiakového škrobu
  • 1 lyžica kukuričnej múky
  • 2 lyžice xantánovej gumy
  • 1/4 lyžičky jemnej morskej soli
  • 3 veľké vajcia
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja

Postup:

  • Všetky suroviny dáme do kuchynského robota (ručne sa cesto tak dobre nevypracuje) a miesime do hladkého cesta.
  • Takto vypracované cesto preložíme na pomúčenú plochu a pomocou rúk miesite ďalších 5 minút.
  • Cesto rozdelíme na 4 – 5 rovnakých častí. Každú z nich na konci zľahka stlačíme pomocou končekov prstov a vsunieme do strojčeka na cestoviny.
  • Začneme na najširšom stupni a postupne znižujeme, aby sa cesto niekoľkokrát rozvaľkalo.
  • Keď bude cesto lepiť, poprášime ho ryžovou múkou.
  • Pri spracovaní nepoužívame tie dve najmenšie nastavenia, pretože by sa mohlo cesto roztrhať, vzhľadom na to, že nie je elastické ako to klasické.
  • Vyvaľkáme cca 2 – 3 mm hrubý plát, dáme ho stranou a zakryjeme vlhkou čistou utierkou, aby nebolo uschnuté.
  • Spracujeme aj ostatné kusy cesta. Nakoniec nastavíme strojček na cestoviny do polohy na rezance a vyvaľkané cesto necháme prejsť cez.
  • Pokiaľ si na to netrúfneme, môžeme pláty cesta jednoducho nakrájať ostrým nožom na 0,5 cm široké prúžky.
Rýchly recept na bezlepkové cesto na prípravu domácich cestovín.
Zdroj: https://www.jamieoliver.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.