Vláčne a plné chuti! Tiež sú tieto banánové rezy bez lepku, bez cukru a bez masla posypané vlašskými orechmi a preliate lahodnou polevou z jogurtu a medu.
Čo budete potrebovať
- 4 veľmi zrelé veľké banány
- 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja
- 1/4 šálky jogurtu
- 2 vajcia, rozšľahané
- 1/4 šálky kokosového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka himalájskej ružovej soli
- 1 šálka kokosovej múky
- 3/4 šálky ovsených vločiek rozmixovaných na múku
- 1/2 šálky vlašských orechov, nasekaných
Na polevu:
- 3 lyžice jogurtu
- 2 lyžice medu
- 1/3 šálky nakrájaných vlašských orechov, na ozdobenie
- mletá škorica (voliteľne)
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Štvorcový plech vymažte tukom a zľahka vysypte múkou.
- Vo veľkej miske roztlačte vidličkou banány, vmiešajte rozpustený kokosový olej a jogurt.
- Teraz vmiešajte vajcia, kokosový cukor, prášok do pečiva a soľ.
- Vmiešajte kokosovú múku, ovsenú múku a nasekané vlašské orechy.
- Cesto nalejte na plech a vyrovnajte kovovou lyžicou.
- Pečte v strede rúry 40 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu buchty nevyjde čisté.
- Vyberte z rúry a pred vyklopením nechajte úplne vychladnúť na plechu na mriežke.
- V malej miske zmiešajte jogurt a med, aby ste vytvorili polevu.
- Vychladnutú buchtu potrite polevou, posypte nasekanými vlašskými orechmi a škoricou (voliteľne), nakrájajte na štvorčeky a užívajte si!