Bezlepkové rezy z banánov s jogurtovo-medovou polevou

Bezlepkové rezy z banánov s jogurtovo-medovou polevou

Vláčne a plné chuti! Tiež sú tieto banánové rezy bez lepku, bez cukru a bez masla posypané vlašskými orechmi a preliate lahodnou polevou z jogurtu a medu.

Čo budete potrebovať

  • 4 veľmi zrelé veľké banány
  • 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja
  • 1/4 šálky jogurtu
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 1/4 šálky kokosového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka himalájskej ružovej soli
  • 1 šálka kokosovej múky
  • 3/4 šálky ovsených vločiek rozmixovaných na múku
  • 1/2 šálky vlašských orechov, nasekaných

Na polevu:

  • 3 lyžice jogurtu
  • 2 lyžice medu
  • 1/3 šálky nakrájaných vlašských orechov, na ozdobenie
  • mletá škorica (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Štvorcový plech vymažte tukom a zľahka vysypte múkou.
  • Vo veľkej miske roztlačte vidličkou banány, vmiešajte rozpustený kokosový olej a jogurt.
  • Teraz vmiešajte vajcia, kokosový cukor, prášok do pečiva a soľ.
  • Vmiešajte kokosovú múku, ovsenú múku a nasekané vlašské orechy.
  • Cesto nalejte na plech a vyrovnajte kovovou lyžicou.
  • Pečte v strede rúry 40 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu buchty nevyjde čisté.
  • Vyberte z rúry a pred vyklopením nechajte úplne vychladnúť na plechu na mriežke.
  • V malej miske zmiešajte jogurt a med, aby ste vytvorili polevu.
  • Vychladnutú buchtu potrite polevou, posypte nasekanými vlašskými orechmi a škoricou (voliteľne), nakrájajte na štvorčeky a užívajte si!
Rezy z banánov bez lepku, bez cukru a bez masla posypané vlašskými orechmi a preliate lahodnou polevou z jogurtu a medu.
www.berrysweetlife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.