Bezlepkové rezy z mrkvy a ananásu s vanilkovou polevou

Bezlepkové rezy z mrkvy a ananásu s vanilkovou polevou

Tento ľahký múčnik z mrkvy s polevou zo smotanového syra je neuveriteľne vláčny a lahodný. Navyše keď do mrkvových rezov pridáte konzervovaný ananás a kokos, povýšite ich o stupeň vyššie.

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky bezlepkovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička morskej soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
  • 3 veľké vajcia
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • ½ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky masla izbovej teploty
  • ½ šálky kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky mrkvy, nastrúhané
  • 1 šálka konzervovaných kúskov ananásu, odkvapkaných
  • 1 šálka strúhaného kokosu
  • 1 šálka vlašských orechov, nasekaných

Na polevu:

  • 230 g syra Philadelphia
  • 1/2 šálky masla, zmäkčeného
  • štipka soli
  • 4 a 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy

Postup

  • Predhrejte si rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Plech s rozmermi 23 x 33 cm vymažte kokosovým olejom alebo maslom a dajte bokom.
  • Vo veľkej mise prešľahajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, škoricu a muškátový oriešok.
  • Dajte bokom.
  • Do misy vášho stolného mixéra pridajte vajcia, kryštálový cukor a trstinový cukor.
  • Šľahajte dohromady 2-3 minúty.
  • K zmesi pridajte maslo, kyslú smotanu a vanilku a miešajte asi 1-2 minúty.
  • Suché ingrediencie pridajte k mokrým a šľahajte, kým sa nespoja.
  • Do zmesi pridajte nastrúhanú mrkvu, ananás, strúhaný kokos a vlašské orechy a stierkou premiešajte.
  • Cesto nalejte na vymastený plech.
  • Pečte 30 minút.
  • Upečenú buchtu nechajte vychladnúť a medzitým si pripravte polevu.
  • Pridajte smotanový syr, maslo a štipku soli do misy stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom.
  • Šľahajte do hladka, asi 1 minútu.
  • Pridajte práškový cukor a miešajte na najnižšiu rýchlosť, pokiaľ sa cukor nezapracuje do zmesi.
  • Pridajte vanilku a citrónovú šťavu a miešajte ďalších 30 sekúnd až 1 minútu, kým nebude poleva hladká a krémová.
  • Po úplnom vychladnutí polevu namažte na buchtu a podávajte.
Múčnik z mrkvy s polevou zo smotanového syra na papieri na pečenie.
www.smallfarmbiglife.com

Premýšľate, aký kávovar by pasoval do vašej domácnosti? Pozrite sa na naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo a možno si vyberiete svojho favorita!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.