Vyhýbate sa lepku? Alebo len chcete pripraviť tvarohové knedle zdravo? S týmto receptom nešliapnete vedľa. Skvelá chuť zostáva aj bez pšeničnej múky.
Ingrediencie
- 200 g bezlepkovej múky
- 250 g tvarohu
- 1 vajce
- štipka soli
- 10 – 15 marhúľ
Postup
- Marhule rozpoľte a vyberte z nich kôstky
- Roztlačte tvaroh a zmiešajte ho s vajcom a soľou
- Prisypávajte múku a premiešavajte kým sa nevytvorí cesto
- V prípade, že cesto lepí pridajte viac múky
- Utvorte z neho valček zhruba s priemerom 5 cm
- Z valčeka ukrajujte 1-2 cm široké plátky
- Každý sploštite, vložte polovicu marhule a obaľte ju cestom
- Vložte do vriacej osolenej vody a varte kým nevyplávajú na hladinu