Červený zamat, ktorý sa zrodil v newyorskom hoteli Waldorf Astoria. Preslávil sa natoľko, že si získava pozornosť ďalšími experimentmi. Tentokrát vzniká s využitím prírodného zafarbenia červenej repy. Tvarohový krém na muffiny im dodá tú pravú korunu.
Ingrediencie:
- 1 hrnček pyré z červenej repy (asi 2 predvarené repy)
- ½ hrnčeka kešu krému
- ½ hrnčeka kakaového prášku
- ⅛ hrnčeka javorového sirupu
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 2 veľké vajcia
- ⅓ hrnčeka nasekanej tmavej čokolády
Na krém:
- 150 g polotučného tvarohu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice práškového cukru
- maliny na ozdobu
Postup:
- Ak máte zakúpenú predvarenú repu, stačí ju rozmixovať pomocou tyčového mixéra.
- Pokiaľ máte čerstvú repu, uvarte ju v hrnci s malým množstvom vody v šupke (trvá to asi 30 minút).
- Pyré z repy zmiešajte s krémom z kešu, javorovým sirupom, kakaom, kypriacim práškom, vanilkou a všetko spolu rozmixujte do hladka.
- Pridajte vajcia a mixujte ďalších 10 sekúnd navyše.
- Cesto nalejte do formičiek na muffiny do ¾ ich objemu.
- Pečte pri 175 ° C asi 15-20 minút.
- Medzitým, čo sa muffiny pečú, si pripravte náplň alebo polevu.
- Potrebné ingrediencie okrem malín spolu vyšľahajte do nadýchanej peny.
- Polevou môžete ozdobiť vychladnuté muffiny pomocou zdobiaceho vrecka a vytvoriť tak náramné cupcaky.
- Na vrch každého cupcaku položte malinu a ak máte aj lístočky mäty, pokojne ich taktiež zužitkujte.