Bezlepkové vianočné perníčky

Bezlepkové vianočné perníčky

Tieto vianočné perníčky bez lepku majú dokonalú textúru a úplne skvelú chuť! Vychutnajte si ich len tak samotné, posypané práškovým cukrom, alebo ich ozdobte polevou.

Ingrediencie

Na cesto

  • 250g medu
  • 150g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 150g masla
  • 350g svetlej bezlepkovej múky – príklady vhodnej múky uvádzame nižšie
  • 100g pohánkovej múky
  • 1 lyžica múky z hroznových jadier
  • 100g mletých mandlí
  • ½ lyžičky xantánovej gumy
  • 3 lyžičky perníkového korenia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 vajce

Na polevu

  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 150 g práškového cukru

Postup

  • V hrnci rozpustite maslo, primiešajte med, cukor a soľ a nechajte vychladnúť.
  • Zmiešajte múky, mleté mandle, perníkové korenie a prášok do pečiva.
  • Vyšľahajte vajcia a pridajte k maslovej hmote.
  • Pridajte sypkú zmes a dobre prepracujte na lepkavé cesto.
  • Cesto prikryte a nechajte 24 hodín odležať.
  • Cesto vyvaľkajte na zhruba ½ centimetra silný plán a vykrájajte požadované tvary.
  • Na plechu vyloženom papierom na pečenie pečte na 180°C 12-15 minút.
  • Poleva: Dôkladne premiešajte práškový cukor s citrónovou šťavou.
  • Takto vzniknutou polevou ozdobte bezlepkové perníčky.

Do cesta na bezlepkové vianočné perníčky môžete pridať 2 lyžice kakaa. Cesto tak bude tmavšie a biela poleva na ňom viac vynikne.

Perníčky bez lepku tradične zdobené bielkovou polevou.
www.glutenfrei-kochen.de

Máme pre vás aj ďalších 6 top receptov na vianočné pečivo s kokosom : guličky, linecké a ďalšie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.